Ο Αθλητικός Οργανισμός ξεκίνησε να υλοποιεί το πρόγραμμα τοποθέτησης (5) πέντε Απινιδωτών σε γήπεδα του Δήμου μας. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε την Τετάρτη 18 Μαϊου από το γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Παλιουρίου!

Σε συνεργασία με τον Δήμο Κασσάνδρας, την Τοπική Κοινότητα Παλιουρίου και τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, τοποθέτησε τον πρώτο απινιδωτή στον χώρο των αποδυτηρίων σε ειδικό κυτίο.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησης έγινε ενημέρωση στους παρευρισκόμενους από τον υπεύθυνο του Οργανισμού KIDS SAVE LIVES κ. Στεφανάκη Αναστάση για την σημασία της διάσωσης με την βοήθεια των απινιδωτών, καθώς και ενημέρωση και επίδειξη των τεχνικών ΚΑΡΠΑ που εφαρμόζονται σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετά παιδιά και γονείς καθώς παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Σερέτης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βρασταμηνός Κωνσταντίνος, οι προπονητές ποδοσφαίρου των ακαδημιών του Α.Σ Χανιώτης κ.κ Μαναλούτσος Κωνσταντίνος, Κοσμαδέλης Ντίνος και Ματάμης Δημήτριος.

Επίσης έγινε η καταγραφή εθελοντών ανανηπτών οι οποίοι θα πιστοποιηθούν μέσω του ειδικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (Basic Life Support / ERC), ώστε να αποτελέσουν κρίκους σε αυτή την μεγάλη αλυσίδα ζωής.

Ο Αθλητικός Οργανισμός ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και ειδικότερα τον κ. Στεφανάκη Αναστάση και δεσμεύεται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεχίσει την προσπάθειά του για ασφαλή άθληση των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

#Χαλκιδική #Δήμος_Κασσάνδρας