Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας τις προβληματικές διαδικασίες που εμποδίζουν δεκάδες χιλιάδες, αδύναμους οικονομικά, ιδιοκτήτες ακινήτων να κάνουν χρήση του δικαιώματος μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4223/2013.

Στην ερώτησή του ο κ. Πάνας τονίζει, πως παρά τις ευεργετικές προβλέψεις του συγκεκριμένου νόμου, και φέτος, ο τρόπος επιλογής των φορολογουμένων που δικαιούνται μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α παραμένει προβληματικός, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα εκκαθάρισης, λανθασμένα, θεωρεί πως πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων με πολύ χαμηλά πραγματικά εισοδήματα, δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Μεγάλος αριθμός χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, αναπήρων, τριτέκνων και πολύτεκνων με χαμηλά εισοδήματα, καλούνται και φέτος να πληρώσουν στο ακέραιο τον ΕΝΦΙΑ, παρότι δικαιούνται έκπτωσης 50% η και απαλλαγής. Για τους λόγους ζητούμε από τον Υπουργό Οικονομικών να διορθώσει άμεσα την αδικία αυτή προς τους συμπολίτες μας και αν σκοπεύει η διόρθωση αυτή να έχει αναδρομικό χαρακτήρα τουλάχιστον, για τη φετινή εκκαθάριση».