Σε πανεπιστήμια όπου υπάρχει πρόβλημα θα αρχίσουν οι περιπολίες της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Δεν θα πάνε σε Πανεπιστήμια που δεν έχουν πρόβλημα», είπε στη Βουλή και συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε κανένα λόγο για σπαταλούμε δυνάμεις της αστυνομίας, ούτε δυνάμεις του νέου θεσμού».

Οι πρώτες περιπολίες των 400 ειδικών φρουρών προστασίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα ξεκινήσουν στα campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιούπολη και το Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τους κινδύνους που υπάρχουν από την παρουσία των δυνάμεων αυτών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανέφερε πως το Σώμα που αποτελείται σχεδόν από αγόρια και κορίτσια που μέχρι πέρυσι φοιτούσαν στα ΑΕΙ και ως εκ τούτου γνωρίζουν τους χώρος, θα προασπίζει την τάξη και τη νομιμότητα.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου που δεν λειτουργούν τα ΑΕΙ, οι ειδικοί αυτοί φρουροί θα απασχολούνται καλύπτοντας άλλες επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: cnn.gr