Ομικρός Ράινερ ζούσε με τη μητέρα του και τη γιαγιά του, ενώ οι γονείς του είναι διαζευγμένοι και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δικαστική διαμάχη που είχε το ζευγάρι για την επιμέλεια και τη μόνιμη διαμονή του παιδιού. Η απόφαση του δικαστηρίου ωστόσο φαίνεται πως έδωσε την επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα η οποία διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η EΛ.ΑΣ. οι δύο γονείς βρίσκονται σε μία διεθνή δικαστική διαμάχη μεταξύ νορβηγικών δικαστηρίων εναντίον ελληνικών δικαστηρίων.

Αυτές τις ημέρες, λόγω του δικαστηρίου αλλά και της έφεσης που κατατέθηκε από τον αντίδικο, ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος είναι Νορβηγός και μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ η μητέρα του παιδιού, η οποία είναι Ελληνίδα ακαδημαϊκός έφυγε στο εξωτερικό αυτές τις ημέρες για ένα διδακτορικό. Με αποτέλεσμα, όπως εκτιμούν οι Αρχές, ο πατέρας να βρει την ευκαιρία να αρπάξει το παιδί.

Εχει μάλιστα δοθεί σήμα σε όλες τις εισόδους και εξόδους της χώρας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο πατέρας θα προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Πατέρας Ράινερ: H μητέρα του τον απήγαγε από τη Νορβηγία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της νορβηγικής ιστοσελίδας nettavisen.no, ο πατέρας του 6χρονου, ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς: «ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο πατέρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταξύ τους διαμάχη συνεχιζόταν από το 2018 που χώρισαν, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας, η πρώην σύζυγός του κατάφερε να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει, πλαστογραφώντας την υπογραφή του.

Πώς τον άρπαξαν μέσα από το σπίτι 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ένας άγνωστος άνδρας με κουκούλα, εισέβαλλε μέσα στο σπίτι λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης και άρπαξε το παιδί που ήταν εκείνη την ώρα μαζί με τη γιαγιά του.

Στο μεταξύ, θέμα ωρών θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο εντοπισμός του πατέρα αλλά και του 6χρονου που έχει εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες στο λευκό βανάκι που χρησιμοποίησε ο άγνωστος που φέρεται να άρπαξε τον μικρό Ράινερ για να διαφύγει μαζί με το παιδί από την περιοχή της Κηφισιάς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία από το βαν.

Από τις πινακίδες του οχήματος, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είναι νοικιασμένο, ενώ μετά από επικοινωνία που είχαν με τους υπεύθυνους της εταιρείας ανακάλυψαν ότι το βαν το έχει νοικιάσει με τα πραγματικά του στοιχεία κάποιος στενός συγγενής, μάλιστα εξ αίματος, του παιδιού.  Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να το επέστρεψε στην εταιρεία.

Πηγή: real.gr