Πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την παρουσία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Κορυφινής από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Αλεξίου Σάπικα και των Συνεφημερίων του, αλλά και πλήθους πιστών χριστιανών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, δύο φερέλπιδες νέους, οι οποίοι διακονούν με ζήλο στο Ιερό Αναλόγιο του Ναού, τον Κωνσταντίνο Λέκκα και τον Γεώργιο Αναστασόπουλο.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνος της Παναγίας, η οποία σήμερα επέστρεψε στον τόπο της στη Χαλκιδική, και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των φιλαρμονικών του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίες παιάνισαν κατά την ιερά λιτάνευση.

Στον χαιρετισμό του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και στο ύδωρ το ζων που δίνει σε όλους μας ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και αναγεννιόμαστε. Και συνέχισε λέγοντας πως, μέσα στην αναστάσιμη χαρά αξιωθήκαμε να προσκυνήσουμε και να λιτανεύσουμε το εικόνισμα της Παναγίας, που ήρθε από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, από εκεί που οι πρόσφυγες, πριν από 100 χρόνια, έφεραν πρωτίστως την πίστη τους και τα άγια, τα ιερά και όσια του γένους μας.

«Η Παναγία η Κορυφινή μάς δείχνει την κορυφή, για την οποία είμαστε πλασμένοι. Είμαστε πλασμένοι για να ζήσουμε, και όχι για να πεθάνουμε. Είμαστε πλασμένοι για τον ουρανό, για την αφθαρσία και την αιωνιότητα. Ας προστρέξουμε, λοιπόν, στην Παναγία μας, γιατί είναι αυτή που μας ενώνει πάντοτε με τον Υιό της και Θεό μας Ιησού Χριστό τον Αναστάντα», κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

Τέλος, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αλέξιος, ευχαρίστησε ακόμη μία φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την ευλογία να έρθει η Εικόνα της Παναγίας στην Αθήνα, τον Σεβ. Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο για την άδεια να φύγει για λίγο το εικόνισμα από τον τόπο του, καθώς και όλο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, όπου φυλάσσεται η Εικόνα, με πρώτο τον Αρχιμ. Συνέσιο Στάθη.

Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της ιεράς εβδομάδος του Αγίου Νικολάου, με πολλές λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις, τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, τις κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους διακονητές και εθελοντές του Ναού.

Πολλές ευχαριστίες και ευχές απηύθυνε και στον ευλογημένο λαό του Θεού, ο οποίος κατά εκατοντάδες έφερε τα βήματά του στον Ναό του Αγίου Νικολάου, για να εναποθέσει τις πίκρες του, τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τα δάκρυά του στην Παναγία.

Πηγή: romfea