«Βαρύ» τριήμερο επισκέψεων και εκδηλώσεων ξεκινά από αύριο Παρασκευή για τον δήμο Ν. Προποντίδας.

Νωρίς το πρωί στις 10.30 ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς θα υποδεχθεί την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέτα Μακρή, σε μια συνάντηση για θέματα του δήμου που άπτονται της αρμοδιότητάς της.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη

Λίγη ώρα αργότερα στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα φτάσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Τενέδου, όπου θα επισκεφθεί την έκθεση κειμηλίων της νήσου Τενέδου που φιλοξενείται στο ναό.

Στις 12.45 θα μεταβεί στη Ν. Τρίγλια, όπου στο Δημοτικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη του δήμου δυνάμει σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην πλατεία Ν. Τρίγλιας μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, όπου φέρει, μετά από εισήγηση της Κοινότητας Ν. Τρίγλιας και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το όνομα “Πλατεία Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου”. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Ν. Τρίγλιας.  Τέλος το μεσημέρι ο Πατριάρχης θα καθίσει σε γεύμα που θα του παρατεθεί, για να αποχωρήσει από τη Ν. Τρίγλια αργά το μεσημέρι.

 

Την Κυριακή ο Πλακιωτάκης εγκαινιάζει δύο έργα

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στον δήμο Ν. Προποντίδας την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης.
Ο Υπουργός μεταβαίνει στα Ν. Μουδανιά, προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια δύο έργων έργων: Στις 19.00 το απόγευμα  την “Ανάπλαση εμπορικού κέντρου” και “Ανάπλαση δυτικού παραλιακού μετώπου” Ν. Μουδανιών, στην πλατεία Βασματζίδη στα Ν. Μουδανιά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προκύψει από τη σύσκεψη που θα προηγηθεί των εγκαινίων, στις 18.00 το απόγευμα, με αιρετούς και φορείς, παρουσία του Υπουργού για θέματα του δήμου που άπτονται της αρμοδιότητάς του.