Στις Καρυές του Αγίου Όρους έφθασε πριν λίγη ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός σε κλίμα μεγαλοπρέπειας και συγκίνησης από την Πολιτική Διοίκηση και την Ιερά Κοινότητα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκαν οι 20 Ηγούμενοι των Μονών του Αγίου Όρους και τον συνόδευσαν στο Πρωτάτο, όπως έγραψε το ekklisiaonline.gr.

Στη συνέχεια απόψε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα μεταβεί στη Μονή Ιβήρων όπου θα διανυκτερεύσει.

Το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στο παρεκκλήσι της Παναγίας Πορταΐτισσας χωρίς τα διακριτικά της Αρχιερατικής Λειτουργίας αλλά ως απλός Ιερεύς. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μονή Καρακάλλου -για δεύτερη φορά στην πατριαρχική του διακονία, καθώς η πρώτη επίσκεψη του ήταν το 2006- όπου μετά το Τυπικό της επίσημης υποδοχής θα ακολουθήσει πανηγυρική Τράπεζα. Στο μοναστήρι της Καρακάλλου να υπενθυμίσουμε ότι φυλάσσεται ένα μεγάλο τμήμα της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Βαρθολομαίου όπου θα προσκυνήσει ο Παναγιώτατος καθώς είναι ο προστάτης του.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί τη Μονή Μεγίστης Λαύρας για την Ακολουθία του Εσπερινού. Μετά το πέρας του Εσπερινού και το παραδοσιακό κέρασμα θα επιστρέψει στις Καρυές για να επισκεφθεί την Αθωνιάδα Σχολή όπου θα δειπνήσει με τους περίπου 70 μαθητές και το διδακτικό προσωπικό της ιστορικής Σχολής.

Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών στον ιστορικό Ναό του Πρωτάτου. Και το μεσημέρι της Κυριακής θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη.