Σε έναν ακάλυπτο χώρο κτηρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους, φαίνεται ότι εκδηλώθηκε η πυρκαγιά που αναστάτωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το κέντρο της Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Από τους πυκνούς καπνούς που έφτασαν γρήγορα σε διπλανό κτήριο, όπου στεγάζονται δεκάδες γραφεία, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, από το εσωτερικό του κτηρίου όπου ξέσπασε η φωτιά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι στον ακάλυπτο χώρο υπήρχαν διαφορά αποθηκευμένα υλικά, έπιπλα και άλλα αντικείμενα τα οποία έγιναν στάχτη.

Καταστηματαρχες της περιοχής ανέφεραν στο protothema.gr, ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και ότι έγινε έκρηξη σε μονάδα κλιματιστικού που ήταν εγκατεστημένη σε διπλανό κτήριο, με τη φωτιά να φτάνει γρήγορα στον ακάλυπτο χώρο. Το συγκεκριμένο σενάριο, όπως και κάθε άλλο στοιχείο, εξετάζει το έμπειρο ανακτριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.