Σε ανάρτηση για τη συμμετοχή του στο 16ο  Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης, στο οποίο ήταν και εισηγητής, προχώρησε ο Γιάννης Γιώργος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής αναφέρθηκε στον γαστρονομικό κόσμο του νομού και τόνισε πως όνειρο είναι οι γεύσεις της πατροπαράδοτης κουζίνας σε συνδυασμό με τα αρώματα της πολιτικής κουζίνας να δώσουν στη Χαλκιδική την γαστρονομική θέση που της αξίζει.

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Γιώργου:

“Είναι η Χαλκιδική μας ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός; Μα αν δεν ήταν η Χαλκιδική, ποιός νομός θα ήταν; Προικισμένη από τον Θεό, με εξειδικευμένο πλέον στον τομέα της γαστρονομίας ανθρώπινο δυναμικό, με προϊόντα που η φήμη τους ξεπερνά τα σύνορα της χώρας (πράσινη ελιά, αγουρέλαιο, μέλι, τυροκομικά κ.α), έχοντας μάλιστα κάποια απ’αυτά ένδειξη ΠΟΠ ή ΠΓΕ, μπήκε δυνατά στον χάρτη των ιδιαίτερα αξιόλογων γαστρονομικών περιοχών της χώρας!

Αυτός ήταν ο άξονας της εισήγησής μου στο Συνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης, στο οποίο κλήθηκα να είμαι εισηγητής σήμερα. Όνειρό μας πλέον οι γεύσεις της πατροπαράδοτης κουζίνας των ντόπιων, «παντρεμένες» με τα αρώματα της «πολίτικης» κουζίνας των προσφύγων που βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά στη Χαλκιδικιώτικη γή, και η θεϊκή νοστιμιά της Αγιορείτικης κουζίνας δεμένη με την Αριστοτελική σκέψη για υγιεινή διατροφή, να αποτελέσουν το άρμα που θα οδηγήσει την Χαλκιδική μας στην γαστρονομική θέση που της αξίζει”

#Χαλκιδική #Συνέδριο #Γιώργος #Αντιπεριφερειάρχης #Γαστρονομία