Σεμινάριο Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης του νομού Γιάννης Γιώργος ο οποίος το γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο FB.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γιώργου:

«Έχω δηλώσει κατ’επανάληψη ότι οι δράσεις της Αυτοδιοίκησης δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε καθαρά θέματα έργων υποδομών κ προμηθειών που αφορούν την Ενότητα, αλλά και σε δράσεις και ενέργειες που δείχνουν το κοινωνικό «πρόσωπο» των διοικούντων και των υπαλλήλων τους.
Σήμερα λοιπόν είχαμε την ευκαιρία, ενόψει και της δωρεάς-διάθεσης από την Περιφερειακή Ενότητα σε δέκα περίπου τοπικές κοινότητες του Νομού μας σύγχρονων απινιδωτών, (εκ των οποίων (3) τρείς θα τοποθετηθούν εντός του Πολυγύρου και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Μεταφορών στο παλιό ΚΤΕΟ,στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και στο κτίριο του Διοικητηρίου), να προχωρήσουμε στην εκπαίδευση ενός ικανού αριθμού διασωστών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την επιτυχία του φιλόδοξου εγχειρήματος που στόχο έχει την παροχή πρώτων βοηθειών στον καθένα που θα βρεθεί στη δύσκολη θέση μιας καρδιακής ανακοπής και όχι μόνο.
Για πεντέμισι ώρες γίναμε μαθητές, κάτω από τις επίμονες οδηγίες των διασωστών-εκπαιδευτών του KIDS SAVE LIVES, προκειμένου να μάθουμε τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση κάθε δύσκολου περιστατικού.
Αυτό που μας έμεινε στο τέλος ήταν πέρα από την χαρά της συμμετοχής, ένα αίσθημα ικανοποίησης ότι είσαι κι εσύ «παρών» σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια του εθελοντισμού, που στόχο και σκοπό έχει την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών που τόσο έλλειψε τα τελευταία χρόνια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτές μας, ξεχωριστά στον δικό μας Αναστάση Σαμαρά, και στους (16) δεκαέξη εργαζόμενους-συνεργάτες μου στην ΠΚΜ που πήραν μέρος στην εκπαίδευση. Αχρείαστοι να είμαστε όλοι μας!!!».