Η Μυτιλήνη είναι το πρώτο νησί του Αιγαίου που συνδέεται φέτος με τη Σμύρνη με απευθείας ακτοπλοϊκό δρομολόγιο. Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τη Σμύρνη προς τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιούνται δυο δρομολόγια την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή και κάθε Κυριακή με το σύγχρονο πλοίο IHSAN ALYNAK, καταμαράν 400 θέσεων της ναυτιλιακής εταιρείας IZDENIZ συμφερόντων του μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης.

Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι περί τις δυο ώρες και 15 λεπτά και χθες Δευτέρα 30 Μαΐου το πλοίο πραγματοποίησε δοκιμαστικό ταξίδι στη Μυτιλήνη, όπου και ελέγχθηκε από τις τοπικές λιμενικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι από μέρους του Δήμου Μυτιλήνης γίνεται προσπάθεια για επέκταση δρομολογίου από Σμύρνη και στο Πλωμάρι όπου και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να λειτουργήσει και νέα πύλη εισόδου στο νησί.

Μάλιστα, για αυτό τον σκοπό, την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σμύρνημε μέλη της δημοτικής Αρχής όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της τουρκικής μεγαλούπολης, τον Τουντς Σογιέρ.

 

Πηγή: cnn.gr