Στο 60 με 70 τοις εκατό είναι η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική από τον Ιούνιο ως και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ξενοδόχων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων, Γρηγόρης Τάσιος, και ως πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Χαλκιδικής, η άνοιξη ήταν μέτρια περίοδος από πλευράς κίνησης, και οι επισκεψιμότητα ανάλογη της κάθε περιοχής.

«Οι Ρουμάνοι και λιγότεροι οι Σέρβοι εμφανίζουν μια επιφύλαξη λόγω πολέμου, ενώ οι εκτιμήσεις για Αγγλία και Γερμανία αναφέρουν ότι η σεζόν θα είναι καλύτερη ακόμη  και από το 2019. Προβληματισμός υπάρχει για τα μικρά καταλύματα  όπου θα έχουμε σεζόν 90 ημερών με τους Βαλκάνιους», τόνισε.

Ο κ. Τάσιος εκτίμησε ότι το 80 τοις εκατό σε σχέση με τα έσοδα του 2019 είναι εφικτός στόχος. Εκεί όμως που υπάρχει πρόβλημα είναι το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών μονάδων, που αντιμετωπίζουν υπέρογκες αυξήσεις ιδίως στον επισιτισμό.

Ευχάριστο είναι ότι παρατηρούνται θετικά μηνύματα από την Αγγλία. Ανάλογη εικόνα θα έχουμε από τις ΗΠΑ, αν από το 2023 τεθούν σε λειτουργία οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία. «Ο τουρίστας από τις ΗΠΑ είναι άλλο βαλάντιο και νομίζω το έχουμε ανάγκη και στις δικές μας περιοχές», κατέληξε ο κ. Τάσιος.