Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκινά σήμερα το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ουάσινγκτον, όπου θα συμμετάσχει σε μια διαδραστική συζήτηση στο Ατλαντικό Συμβούλιο με επίκεντρο τις διατλαντικές σχέσεις υπό το πρίσμα της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Την Παρασκευή 03/06, ο Αντιπρόεδροςθα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Αλεχάντρο Μαγιόρκας. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο, καθώς και σε βασικές πτυχές των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή την πολιτική θεωρήσεων, την ασφάλεια και την κυβερνοασφάλεια.

Την Κυριακή 05/06, ο κ. Σχοινάς θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο της Αμερικής, με τον οποίο θα συνομιλήσουν για τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα συμμετάσχει στην παρέλαση που διοργανώνεται επ’ ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Τη Δευτέρα 06/06, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα απευθύνει δήλωση εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με θέμα «Πολιτικές για την ενσωμάτωση της νεολαίας και την πρόληψη του εγκλήματος» στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον κ. Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με τον οποίο θα συζητήσει τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου κατά της Ουκρανίας όσον αφορά την ασφάλεια, καθώς και όσον αφορά τη στήριξη των προσφύγων και των εκτοπισθέντων στο εσωτερικό της χώρας.