Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τα Σιθώνεια 2022 όπου θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο της Νικήτης.

Ένα διεθνές ραντεβού που αποτελεί πλέον θεσμό και κάθε χρόνο καθιστά την Σιθωνία και πιο συγκεκριμένα την Νικητή ως ένα από τα πιο γνωστά κέντρα ρίψεων με συμμετοχές που ξεπερνούν κάθε προσδοκία και κόβουν την ανάσα.

Δυνατοί Έλληνες ρίπτες με ονόματα που ξεχωρίζουν θα χαρίσουν για ακόμη μια φορά στο κοινό έναν μεγάλο αγώνα σφαιροβολίας, έχοντας ως στόχο να αγγίξουν τα ατομικά τους ρεκόρ.

«Η ημέρα της 19ης διοργάνωσης είναι πλέον γεγονός, μετράμε αντίστροφα. Ύστερα από μια μεγάλη προετοιμασία, σήμερα όλα είναι έτοιμα και δρομολογημένα. Σε λίγες ώρες το δημοτικό στάδιο της Νικήτης θα φιλοξενήσει τους κορυφαίους ρίπτες, χαρίζοντας μας για ακόμη μια χρονιά στιγμές μοναδικές», λέει ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου μιλώντας στο XalkidikiPolitiki.

Ο ίδιος μάλιστα δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για αυτό το κορυφαίο γεγονός που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στη Νικήτη της Σιθωνίας: «Η Νικήτη ύστερα από πολλές προσπάθειες και έναν μεγάλο αγώνα κατάφερε να γίνει ένα αναγνωρισμένο διεθνές κέντρο ρίψεων, φέρνοντας κοντά κορυφαίους Έλληνες, αλλά και ξένους αθλητές. Αυτό από μόνο του λέει πολλά, γι’αυτό και εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμο Σιθωνίας, την δημοτική επιχείρηση καθώς και την κοινότητα της Νικήτης για την αμέριστη βοήθεια και την υποστήριξη.

Φέτος οι συμμετοχές θα περιοριστούν σε αθλήτριες και αθλητές από τη Ελλάδα και από την Κύπρο.
Μεταξύ των αθλητριών και αθλητών που συμμετέχουν τη φετινή χρονιά είναι: Ο Ορέστης Ντουσάκης (αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2021), η Σταυρούλα Κοσμίδου (Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων το 2018), οι Χαλκιδικιώτες πρωταθλητές της σφαιροβολίας Οδυσσέας Μουζενίδης, Αναστάσιος Λατιφλάρι και Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος Καλλικράτειας), ο κάτοχος της Πανελλήνιας επίδοσης της σφυροβολίας παίδων Άγγελος Μαντζτουράνης, ο Ιωάννης Κορακίδης που κατέχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία των εφήβων, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης και η Χρυστάλλα Κυριακού (πρωταθλητές Κύπρου) και πολλές νέες και νέοι αθλητές που αποτελούν την αφρόκρεμα των ρίψεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, με το κυρίως πρόγραμμα θα διεξαχθούν και αγωνίσματα μικρότερων κατηγοριών: Τρίαθλο Κ14, 80μ Κ16 και 50μ μίνι (2011-).

Η όλη διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Γυμναστικό Σύλλογο «Η Σιθωνία», υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και τη στήριξη του Δήμου Σιθωνίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων: