Μέρα αθλητισμού η χθεσινή στη Νικήτη του Δήμου Σιθωνίας, καθώς τα ιστορικά ”Σιθώνεια” επέστρεψαν μετά την αποχή λόγω και των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι αθλητές πάτησαν ξανά τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νικήτης και σε συνδυασμό με την σημαντική παρουσία του κόσμου, δημιούργησαν μια πανέμορφη ατμόσφαιρα, που είχε λείψει από τη Χαλκιδική.

”Τέλος καλό όλα καλά για τα φετινά Σιθώνεια”, όπως δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, υιός του αείμνηστου Νίκου Παπαδημητρίου, που ήταν ο πρώτος που διοργάνωσε τη συνάντηση και συνεχίζει τιμώντας τη μνήμη του ο άλλοτε Ολυμπιονίκης.

Αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσαν το… παρών και πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την παράσταση έκλεψαν οι αθλητές του Κενταύρου Νέας Καλλικράτειας που είχαν τις περισσότερες συμμετοχές αλλά και διακρίσεις αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των αθλημάτων τιμήθηκε ο προπονητής του Κενταύρου, Γιώργος Μποτσκαρίωβ, από τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Τα ρεκόρ δεν… έλειψαν 

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτό έγινε σε ορισμένες περιπτώσεις των Σιθωνείων. Αθλητές βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ και άφησαν υποσχέσεις για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Βροντερό… παρών από τους μικρούς φίλους του αθλητισμού

Παιδικές φωνές και αξιοθαύμαστες επιδόσεις έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Νικήτης, δίνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός της Χαλκιδικής αναπτύσσεται συνεχώς. Εκατοντάδες μικρά παιδιά εισέπραξαν το χειροκρότημα σε αγώνες ταχύτητας ακοντίου και άλλων, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα φετινά ”Σιθώνεια” και ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη σεζόν, με την διοργάνωση να αναμένεται με ανυπομονησία.

Τα “Σιθώνεια” επέστρεψαν

“Είναι μια εξαιρετική διοργάνωση που επιστρέφει μετά από δυο χρόνια. Τα “Σιθώνεια” είναι μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που επιστρέφει στη Σιθωνία. Φέτος είχαμε μόνο Έλληνες αθλητές αλλά τα Σιθώνεια είναι διεθνής διοργάνωση που προσελκύει αθλητές από κάθε γωνιά”, τόνισε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας. 

“Είμαστε συνδιοργανωτές από την πρώτη ημέρα των Σιθωνείων. Όλες οι εκδηλώσεις πέρασαν δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού. Είναι ένα διεθνής αγώνας και χρόνο με το χρόνο προσελκύει αρκετούς αθλητές”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, κ. Τομπούλης.

“Τα Σιθώνεια επέστρεψαν. Είναι μια εκδήλωση που τιμάει τον τόπο μας. Ο Δήμος Σιθωνίας στηρίζει τις εκδηλώσεις και ελπίζουμε να γίνουν περισσότερες”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε η διοργάνωση αλλά και συγκινημένος καθώς όλοι θυμόμαστε τον πατέρα μου. Η επόμενη διοργάνωση θεωρείται επετειακή και αναμένεται να δώσει το παρών αρκετός κόσμος”, τόνισε ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

“Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η προπόνηση αποδίδει καρπούς. Συνεχίζουμε τη δουλειά για το Παγκόσμιο, το Πανευρωπαϊκό και τους Μεσογειακούς αγώνες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να βοηθήσει όλη η Χαλκιδική ώστε να γίνουν οι εγκαταστάσεις και να βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης. Είναι τεράστια η χαρά για την τιμητική πλακέτα. Η δουλειά μας φαίνεται και αυτήν είναι η μεγαλύτερη δικαίωση”, σύμφωνα με τον Γιώργο Μποτσκαρίωβ, προπονητή του Κενταύρου Νέας Καλλικράτειας.

Νιώθουμε “Σπίτι μας” τα Σιθώνεια

“Οι φετινές εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, είναι ένας χώρος που θυμόμαστε από μικρά παιδιά, είναι μεγάλης συναισθηματικής αξίας για μας. Προσωπικά ετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο καθώς έχω πιάσει το όριο”, ανέφερε η Αναστασία Ντραγκομίροβα που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου της σφαιροβολίας. 

Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε στα Σιθώνεια 

“Είναι ένας χώρος που μας φιλοξενεί από μικρά παιδιά. Φέτος για μένα είναι πιο απαιτητική χρόνια καθώς δίνω και πανελλήνιες. Παρά το γεγονός πως αγωνίζεται και ο αδερφός μου, στον σύλλογο είμαστε όλοι ένα, είμαστε μια οικογένεια, αλλά όπως και να έχει με βοηθάει και με διορθώνει αλλά και εγώ βοηθάω εκείνον όσο μπορώ”, τόνισε η Χρυσάνθη Λατιφλάρι, αθλήτρια της σφαιροβολίας. 

“Είμαι ικανοποιημένη με την επίδοση και φέτος κυνηγάω βολές πάνω από 16μ. και το 15.20μ είναι μια εξαιρετική επίδοση εδώ στα Σιθώνεια”, ανέφερε η Μαρία Μαγκούλια, νικήτριας της σφαιροβολίας γυναικών.

“Είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση μου. Είμαστε σε πρόγραμμα αγώνων για τις επόμενες διοργανώσεις”, ανέφερε ο νικητής της σφαιροβολίας, Οδυσσέας Μουζενίδης.

“Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου της Χαλκιδικής. Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοση μου και ευελπιστούμε για το καλύτερο στους επόμενους αγώνες. Χρειαζόμαστε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναστάσιος Λατιφλάρι που τερμάτισε δεύτερος στη σφαιροβολία των Σιθωνείων.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των Σιθωνείων

Δείτε τις απευθείας συνδέσεις του Xalkidiki Politiki 

Δείτε τις απευθείας συνδέσεις του Xalkidiki Politiki 

#Χαλκιδική #Σιθώνεια #Δήμος_Σιθωνίας