«Μπορούμε να οχυρωθούμε πραγματικά απέναντι σε αυτή την κλιματική αλλαγή που μας απειλεί», είναι το μήνυμα που σύμφωνα με τον δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο, θέλησε να περάσει ο δήμος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον δήμο το Σαββατοκύριακο έτυχαν ευρείας αποδοχής και είχαν καθολική συμμετοχή σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Το Σάββατο 4 Ιουνίου οργανώθηκαν δεντροφυτεύσεις, ασπρίσματα, καθαριότητα δρόμων, μονοπατιών, παραλιών και βυθού σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου από νωρίς το πρωί.

Μικροί και μεγάλοι εφοδιάστηκαν με μάσκες, γάντια, μπογιές, πινέλα, σακούλες και διάφορα άλλα υλικά που παρείχε ο δήμος, και ξεκίνησαν την εξόρμηση καθαριότητας και δεντροφυτεύσεων.  Παράλληλα, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε event περιβαλλοντικού περιεχομένου για τα παιδιά.

Ο κ. Ζωγράφος ευχαρίστησε τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων καθώς και τους συνεργάτες και δημοτικούς συμβούλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δράσεων, οι οποίες έγιναν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. «Τα παιδιά μεγαλώνοντας θα είναι οι πρεσβευτές που θα σώσουν το περιβάλλον. Ας μην κρυβόμαστε, οι καλύτεροι επιστήμονες διεθνώς είναι οι Έλληνες  κι εύχομαι η σημερινή ημέρα να είναι η απαρχή γι’ αυτό που λέγεται σωτηρία του περιβάλλοντος», τόνισε ο κ. Ζωγράφος.

Ο αντιδήμαρχος του αγροτικού τομέα, Νίκος Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των νέων παιδιών στις δράσεις και ανέφερε ότι ο αγροτικός κόσμος είναι πρωτεργάτης στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα δικά του συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προς τον δήμο Πολυγύρου, αλλά και τους συμμετέχοντες, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να γαλουχηθούν τα παιδιά με απόψεις και γνώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως είπε, τα τελευταία δύο χρόνια, έλειψαν από τον κόσμος αυτές οι ομαδικές δράσεις, και πλέον είναι ανάγκη για όλους μας να επιστρέψουμε σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής, πιο κοντά στον τόπο μας και στο περιβάλλον.