Ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα, η άγρια δολοφονία με 14 μαχαιριές της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017, την ώρα που βρισκόταν στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας, αναμένεται να αναβιώσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Κατηγορούμενος ο 62χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος σε πρώτο βαθμό το 2018 είχε καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού, καθώς και για τη ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της -δηλαδή την αφαίρεση της τσάντας της.

Μία τσάντα που είχε μέσα μόλις πέντε ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως προέκυψε, πούλησε στη συνέχεια για 20 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η 32χρονη δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές, με τον κατηγορούμενο να ομολογεί αρχικά πως σκοπός του ήταν να κλέψει αλλά όταν η κοπέλα αντέδρασε τότε εκείνος της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς την θανάσιμα.

Ωστόσο, στη συνέχεια μετέβαλε τους ισχυρισμούς του λέγοντας πως δυο άτομα του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ αλλά και ναρκωτικά με αντάλλαγμα την τσάντα της Δώρας Ζέμπερη λόγω των υποθέσεων που χειριζόταν ως εφοριακός -ελεγκτής στη ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν από το 2013. Ακολούθως υποστήριξε πως το “συμβόλαιο” ήταν μόνο να την τραυματίσει και πως δεν την δολοφόνησε ο ίδιος αλλά τον χρησιμοποίησαν για να χρεωθεί αυτός το έγκλημα.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν δικαστές και ενόρκους με αποτέλεσμα να καταδικαστεί πρωτοδίκως και να οδηγηθεί στη φυλακή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου υπήρξε συγκλονιστική στην αγορεύσή της σκιαγραφώντας το προφίλ της 32χρονης Δώρας.

«Ήταν ένα κορίτσι που αντί να χαίρεται τη ζωή, πήγαινε καθημερινά στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Κι αυτό ενόχλησε τον κατηγορούμενο», είχε τονίσει για να συνεχίσει λέγοντας πως «είχε πολλά φορτία στην πλάτη της. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει. Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Πρώτη η οικογένεια της. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμά της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις. Είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και για αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τα pin των καρτών της».

Όσο για τον κατηγορούμενο η εισαγγελέας είχε αναφερεθεί στις κραυγαλέες αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη είχε αναβληθεί στις 13 Οκτωβρίου 2021, για σήμερα 6 Ιουνίου 2022.

Πηγή: cnn.gr