«Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας! Παραδώσαμε στην κυκλοφορία το «ορφανό χιλιόμετρο» της Ποτίδαιας πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως είχαμε δεσμευτεί», τόνισε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της εταιρείας, Εγνατία Οδός ΑΕ Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κωνσταντίνο Κουτσούκο και φορείς της περιοχής, παρέδωσαν επίσημα στην κυκλοφορία το επίμαχο κομμάτι του δρόμου.

Στο βίντεο που δημοσίευσε πρώτο το Xalkidikipolitiki φαίνονται τα χαρακτηριστικά του νέου δρόμου και ο τρόπος με τον οποίο διασφαλίζεται απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων.

Ειδικότερα ο κ. Καραγιάννης ανέφερε: «Με αυτό τον τρόπο, αποδεικνύουμε ότι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση, σωστός σχεδιασμός και οργανωμένη επίβλεψη, μπορούν τα έργα υποδομής να γίνονται πραγματικότητα.  Πλέον, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία κατοίκων και τουριστών, αναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια και δημιουργούνται νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ, συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική για να παραδώσουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, και πριν το χρονοδιάγραμμα, και το άλλο έργο πρόσβασης προς τη Χαλκιδική, το Θέρμη-Γαλάτιστα. Το πλάνο μας για τις υποδομές στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα υλοποιείται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και οι συμπολίτες μας αποκτούν τα έργα που τους αξίζουν και βελτιώνουν στην πράξη την καθημερινότητά τους. Στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια επιμονή και μεθοδικότητα με στόχο τη δημιουργία μίας νέας σχέσης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούκος ανέφερε πως στο συγκεκριμένο σημείο είχαμε περίπου 1 εκ. μετακινήσεις με καθυστερήσεις κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, που ισοδυναμούν με 10 εκ ευρώ. “Έχουμε λοιπόν μία μεγάλη εξοικονόμηση σε χρήματα και σε χρόνο, αλλά και μία μεγάλη εξοικονόμηση σε θέματα περιβαλλοντικά, διότι από την καθυστέρηση και από τους ρύπους που είχαν τα αυτοκίνητα, είχαμε έκλυση περίπου 2,5 χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα που για να απορροφηθούν από το περιβάλλον χρειάζονταν περίπου 50.000 δέντρα”, ανέφερε.

Στα βασικά του χαρακτηριστικά, το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση, βελτίωση και ενίσχυση της Επαρχιακής οδού Μουδανιών – Καλλιθέας μήκους 1,2 χλμ. και κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου με διευθετήσεις για την πρόσβαση σε πλήθος ιδιοκτησιών και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης, στην πραγματικότητα οι εργασίες που απαιτούνταν να ολοκληρωθούν ήταν σε μήκος 5,1 χιλιομέτρων, «ανακουφίζοντας» την κύρια οδό από τον πρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο.