Μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, αλλά και αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μετρητάεντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 32χρονου άνδρα ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης άρχισε να πυροβολεί επανειλημμένως μέσα και έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες των αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν παρουσία εισαγγελικής λειτουργού, όπως αναφέρει το GRTIMES και στη διάρκειά τους βρέθηκαν 23 κιλά κάνναβης, 1.200 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και 16.000 ευρώ που κατασχέθηκαν.

Επίσης κατασχέθηκε το πιστόλι που χρησιμοποίησε χτες ο 32χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη. Συνελήφθη και ο 29χρονος αδερφός του. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα, Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (07-06-2022), έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος νωρίτερα είχε πυροβολήσει τόσο στον εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο οικοδομής όπου διαμένει στην περιοχή της Καλαμαριάς, όσο και εξωτερικά αυτής.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα ο 32χρονος, μετά από τους πυροβολισμούς, διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού αρχικά προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης με έτερο όχημα, τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Δερβενίου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε 1 πιστόλι με γεμιστήρα και 1 φυσίγγιο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης 23 κιλών και 83 γραμμαρίων
  • Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 1 κιλού και 224 γραμμαρίων
  • Λευκή ουσία συνολικού βάρους 356 γραμμαρίων
  • Χρηματικό ποσό 16.195 ευρώ
  • 2 ζυγαριές ακριβείας και
  • Ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ο 29χρονος αδελφός του, ο οποίος διέμενε το τελευταίο διάστημα στο ίδιο διαμέρισμα, ενώ σημειώνεται ότι έχει απασχολήσει πολλάκις τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν για περιπτώσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».