Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν πέντε αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας. Συγκεκριμένα, στις 27 Μαΐου ένας 23χρονος έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε. Στις 29 Μαΐου νεκρή βρέθηκε μια 28χρονη που επίσης έπεσε από μπαλκόνι. Στις 8 Ιουνίου ένας νεαρός άνδρας έπεσε από μπαλκόνι στην Καλαμαριά και νοσηλεύεται με κατάγματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Μία μέρα μετά, στις 9 Ιουνίου ένας άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ μια κοπέλα στην περιοχή Χαριλάου προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της κόβοντας το λαιμό της. Την ίδια μέρα, στην Αττική, σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων, ένας 38χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από μπαλκόνι του 3ου ορόφου.

Όλα αυτά τα περιστατικά δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει αύξηση των αυτοκτονιών. Η εντύπωση αυτή, ωστόσο, δεν είναι απολύτως ακριβής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών, το οποίο αποτελεί μια προσπάθεια του Κέντρου Ημέρας για την πρόληψη της αυτοκτονίας, ο συνολικός αριθμός θανάτων από αυτοκτονία που έχει καταγραφεί τον Μάιο του 2022 είναι μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό που είχε καταγραφεί τον ίδιο μήνα τα τελευταία τρία χρόνια.

Ωστόσο αποτελεί το μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί ως τώρα για το φετινό έτος. Στην Ελλάδα όπως και στο εξωτερικό αυξάνονται οι αυτοκτονίες κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για τον φετινό Μάιο, το 85% όσων αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους είναι άνδρες και το υπόλοιπο 15% γυναίκες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια