Μία γυναίκα στο Μιζούρι, που κόλλησε σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα από τον σύντροφό της στο αυτοκίνητό του, θα λάβει αποζημίωση ύψους 5,2 εκατ. δολαρίων, έπειτα από διακανονισμό με την εταιρεία που είχε ασφαλίσει το όχημα.

Το εφετείο του Μιζούρι επικύρωσε το ποσό αυτή την εβδομάδα. Η γυναίκα κόλλησε HPV από τον σύντροφό της, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Τον Φεβρουάριο του 2021 η Μ.Ο. έκανε αίτηση στην GEICO, που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο. Σε αυτή υποστήριζε ότι ο σύντροφός από αμέλεια «προκάλεσε ή συνέβαλε στη μόλυνσή της με HPV επειδή δεν έλαβε τις κατάλληλες προφυλάξεις και αμέλησε να την ενημερώσει και/ή να αποκαλύψει τη διάγνωσή του», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Ακόμη, ανέφερε ότι «η ασφάλειά του παρέχει κάλυψη για τη βλάβη και τη ζημία της».

Η γυναίκα έκανε μια τελική προσφορά για διακανονισμό ύψους ενός εκατ. δολαρίων. Αλλά τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς η GEICO αρνήθηκε ότι η ασφάλεια κάλυπτε το περιστατικό και απέρριψε την προσφορά της για διακανονισμό. Έτσι, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε διαμεσολαβητή.

Αυτός έκρινε ότι «υπήρξε σεξουαλική δραστηριότητα» στο ασφαλισμένο όχημα και ότι «προκάλεσε ευθέως ή συνέβαλε ευθέως» στη μόλυνση της γυναίκας από HPV, παρότι ο σύντροφός της γνώριζε ότι ήταν θετικός στο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Ο μεσολαβητής έκρινε ότι το ποσό των 5,2 εκατ. δολαρίων θα αποζημιώσει δικαίως τη γυναίκα για τη βλάβη και τη ζημία. Η ασφαλιστική εταιρεία έκανε έφεση υποστηρίζοντας ότι δεν της δόθηκε ουσιαστική ευκαιρία να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Όμως, οι τρεις δικαστές που εξέτασαν την έφεση επικύρωσαν την απόφαση για τον διακανονισμό ύψους 5,2 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: lifo