Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ενορία της Συκιάς θα εορτάσει πανηγυρικά την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, την Αγία Τριάδα.

Σύμφωνα με τον ιερέα του Αγίου Αθανασίου Συκιάς πατέρα Νικόλαο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναού του Αγίου Αθανασίου Συκιάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το παραδοσιακό κουρμπάνι το οποίο θα μοιραστεί σε όλον τον κόσμο.

Γιατί το έθιμο θέλει το χωριό της Συκιάς να γιορτάζει και την Αγία Τριάδα 

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν η Συκιά πανηγυρίζει κάθε 18 Ιανουαρίου καθώς εορτάζει την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Αθανασίου. Όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια εορτάζει με κάθε λαμπρότητα και με τις πρέπουσες τιμές και την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

«Το μακρινό 1912 οι κάτοικοι της Συκιάς αποφάσισαν πως ήθελαν να έχουν και μια γιορτή το καλοκαίρι, πέρα από αυτήν του Αγίου Αθανασίου η οποία έπεφτε τον χειμώνα. Έτσι από τότε έως και σήμερα έχει καθιερωθεί αυτή η καλοκαιρινή πανήγυρις κατά την οποία όλο το χωριό γιορτάζει και οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα», δήλωσε σχετικά ο πατέρας Νικόλαος στο XalkidikiPolitiki εξηγώντας τους λόγους που το χωριό γιορτάζει δυο φορές τον χρόνο.