Με μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια γιορτάστηκε η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Συκιάς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν την Ιερά Ακολουθία και να λάβουν την χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, συμπαραστατούμενος από τον ιερέα της ιστορικής ενορίας της Συκιάς, πατέρα Νικόλαο, αλλά και από άλλους ιερείς.

Ακολούθησε το παραδοσιακό κουρμπάνι στο προαύλιο της εκκλησίας με τις γυναίκες να μοιράζουν στους πιστούς συσκευασμένο φαγητό που αποτελούνταν από κρέας και ρύζι.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο διοικητής του ΑΤ Αγ. Νικολάου, Κλάψας Φώτης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Ζήσιος, ο πρόεδρος της κοινότητας Συκιάς Δημήτρης Καζάκας, ο πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων Τορώνης Αντώνης Φάλκος καθώς και ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.

Μιλώντας στο XalkidikiPolitiki ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας για την μεγάλη αυτή ημέρα ανέφερεΜετά από δυο χρόνια γιορτάζουμε φέτος υπό φυσιολογικές συνθήκες εδώ στη Συκιά την πανήγυρις του Αγίου Πνεύματος μέσα από πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις. Παρευρεθήκαμε σήμερα εδώ για την πανηγυρική θεία λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Νικόδημος.  Το βράδυ θα ακολουθήσουν ξανά πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλείνοντας έτσι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος».

«Εύχομαι ο Θεός δια μέσου του Αγίου Πνεύματος αυτές τις δύσκολες ώρες να φωτίζει ιδιαίτερα τους πολιτικούς μας, ώστε οι αποφάσεις τους να είναι σωστές και συμφέρουσες για την πατρίδα. Χρόνια πολλά στους Συκιώτες, χρόνια πολλά στη Σιθωνία και σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Ντέμπλας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πολιτευτής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος από τη μεριά του δήλωσε τα εξής: «Με την ιερατεία του Μητροπολίτη Κασσανδρείας, παρευρεθήκαμε σήμερα εδώ με τους πολίτες της Συκιάς και της Σιθωνίας για να γιορτάσουμε αυτή την πολύ μεγάλη γιορτή! Μία γιορτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε  όλοι μας. Στη Χαλκιδική μας εν όψει και της θερινής σεζόν καλή δύναμη, εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχουμε μια καλή οικονομική υποστήριξη τους επόμενους μήνες».