Για τέταρτη σχολική χρονιά τα παιδιά και οι νέοι του Δήμου Αριστοτέλη είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και καλλιέργειας κοινωνικών δεξιοτήτων, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της περιοχής, από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Τα εργαστήρια έλαβαν χώρα στις τοπικές κοινότητες του Στρατωνίου, του Νεοχωρίου, της Μεγάλης Παναγίας και του Παλαιοχωρίου  στη Β.Α. Χαλκιδική. Οι κάτοικοι του δήμου Αριστοτέλη έχουν αγκαλιάσει με θέρμη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γεγονός που το καθιστά άκρως επιτυχημένο. Μιλώντας στη Σουζάνα Καζάκα, και το Xalkidikipolitiki, οι γονείς δηλώνουν περήφανοι και μοιράζονται τον ενθουσιασμό των παιδιών τους.

Η συνεργασία της Ελληνικός Χρυσός με τον καταξιωμένο εκπαιδευτικό φορέα Eduact για το πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη» βραβεύτηκε το 2020 στα Hellenic Responsible Business Awards.

Πρόγραμμα 2021 – 2022 – Τι έμαθαν τα παιδιά

Πιο συγκεκριμένα, φέτος, έχοντας πλέον σημαντική εμπειρία στο αντικείμενο, τα παιδιά ασχολήθηκαν και με το διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® LEAGUE, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (172915/2020). Το εν λόγω πρόγραμμα εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, χτίζοντας μαζί ένα καλύτερο μέλλον. Οι μαθητές οργανώνονται σε ομάδες, μαθαίνουν και συνεργάζονται, με αποκορύφωμα της προσπάθειας τους τη συμμετοχή τους σε έναν τοπικό διαγωνισμό – έκθεση που θα διοργανωθεί στην κοινότητά τους. Τα παιδιά χαράσσουν λαμπρή πορεία για τον τόπο τους!

Θεματική Προγράμματος 

Περιπέτειες στον κόσμο της βιώσιμης ανάπτυξης, των μεταφορών και της καινοτομίας με όχημα την εκπαιδευτική ρομποτική και καταδύσεις στον κόσμο των social media για τους νέους του Δήμου Αριστοτέλη!

Η θεματική της σεζόν FLL 2021-2022 εξερεύνησε τον τομέα των μεταφορών. Τα μικρότερα παιδιά, ηλικίας 4-5 ετών, κατασκεύασαν μακέτες μαθαίνοντας με διασκεδαστικό τρόπο βασικές αρχές όπως η κίνηση και η μεταφορά. Τα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών κατασκεύασαν μακέτες, που περιείχαν ένα κινητό μέρος, το οποίο κλήθηκαν να προγραμματίσουν. Η μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία, κατασκεύασε και προγραμμάτισε ένα ρομπότ, ώστε να εκτελεί εντολές πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα.

Λίγα λόγια για την Eduact

Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Eduact -“Δράση για την Εκπαίδευση”, καταργεί τα σύνορα της τυπικής εκπαίδευσης του σήμερα και εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, για όλα τα παιδιά του αύριο. Μέσα στην εξαετή του θητεία στον χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, η Eduact λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η Eduact δίνει έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία.