Με κεντρικό σύνθημα «Το γυμνό μας σώμα δεν είναι προσβολή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ» πραγματοποιήθηκε και φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μέλη συλλογικοτήτων και ποδηλάτες βρέθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα «Ελάτε όσο γυμν@ τολμάτε!» του κινήματος gymnosophy, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που πειραματίστηκαν με το body painting.

Όπως γράφουν οι διοργανωτές σε σχετική τους ανακοίνωση, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

«Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και τη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης, εμείς το απελευθερώνομαι με μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων, με απόλυτα ειρηνικό, μη βίαιο τρόπο».

«Με ρόδα και πετάλι στης πόλης μας το χάλι», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» και «Stop War», ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που έγραψαν πάνω τους, ενώ δεν έλειψαν μηνύματα υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: lifo