Η θερινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει με τον κόσμο σιγά σιγά να κάνει την εμφάνιση του στη Χαλκιδική, όπου κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες.

Σε λίγες μέρες μάλιστα μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, στον μήνα Ιούλιο, όπου ουσιαστικά ο κόσμος και η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε, αλλά και με τους προηγούμενους.

Και όπως είναι λογικό ο πληθυσμός του νομού πολλαπλασιάζεται σημαντικά, με τις ανάγκες, κυρίως στην υγεία να είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Το καλοκαίρι είναι μια κρίσιμη περίοδος που συμβαίνουν δυστυχώς πολλά αναπάντεχα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεση ιατρική περίθαλψη και δυνατότητα μεταφοράς στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας.

Ο δήμος Σιθωνίας και συγκεκριμένα η δημοτική ενότητα Τορώνης χειμώνα, καλοκαίρι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της υγείας, καθώς οι οικισμοί και τα χωριά της  συγκαταλέγονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές από το πλησιέστερο κέντρο υγείας. Για το νοσοκομείο δεν τίθεται καν θέμα.

Σε περίπτωση που κάτοικος της Συκιάς για παράδειγμα χρειαστεί ιατρική περίθαλψη, θα πρέπει για πρωτοβάθμια φροντίδα να απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου που απέχει 60 χλμ, ενώ για να φτάσει ασθενοφόρο στην περιοχή μπορεί να χρειαστεί έως και μιάμιση ώρα.

Έχοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και ως μοναδική προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή η νέα δημοτική αρχή του δήμου Σιθωνίας από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της έθεσε το θέμα αυτό ως πρώτο μέλημα της και το πέτυχε μέσα από μια συστηματική προσπάθεια!

Έτσι φέτος, όπως και πέρσι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η Σιθωνία θα ενισχυθεί με δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα για ακόμη μια χρονιά η διοίκηση του δήμου Σιθωνίας αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες και την μεγάλη έλλειψη που υπάρχει στο θέμα της περίθαλψης και της υγείας στην δημοτική ενότητα της Τορώνης ενισχύει την περιοχή με ένα πλήρωμα ΕΚΑΒ και ασθενοφόρου.

Ο δήμος Σιθωνίας μάλιστα προχώρησε και στην στήριξη του Κέντρου Υγείας του Αγίου Νικολάου προσφέροντας ακόμη ένα πλήρωμα ΕΚΑΒ και ασθενοφόρου για την περιοχή του Αγίου Νικολάου, του Νέου Μαρμαρά, της Νικήτης και του Μεταγγιτσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του XalkidikiPolitiki την κάλυψη των εξόδων για την παροχή ασθενοφόρου και πληρώματος την καλύπτει πλέον ο δήμος Σιθωνίας δια μέσου του προϋπολογισμού του.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γίνεται γνωστό ότι από την 1η Ιουλίου τόσο στην περιοχή του πρώην δήμου Τορώνης όσο και στην δημοτική ενότητα της Σιθωνίας, το ΕΚΑΒ θα βρίσκεται στις περιοχές για παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σε κατοίκους και επισκέπτες.