Φωτιά είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι στη περιοχή της Νέας Σκιώνης, Μόλα Καλύβα όπου επιχειρούσαν εναέρια και επίγεια μέσα.

Συγκεκριμένα η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:30 μ.μ. σε δασική έκταση της περιοχής  Μόλα Καλύβα, ανάμεσα σε Κασσανδρινό και Νέα Σκιώνη. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασαν 3 καναντέρ, 80 άνδρες και 26 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πολύτιμη ήταν για ακόμη μια φορά και η βοήθεια της αντιπεριφέρειας της  πολιτικής προστασίας , καθώς εθελοντών και κατοίκων  της περιοχής που έσπευσαν με όποιον τρόπο μπορούσαν για βοήθεια.

Μάλιστα η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και όλοι μαζί με συντονισμένες κινήσεις κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Ας μην ξεχνάμε και ότι πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε η άσκηση εκκένωσης, λόγω πυρκαγιάς στη Φούρκα με την ονομασία “Κάσσανδρος 2022”, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Xalkidikipolitiki και με την τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε πριν από λίγο με την δήμαρχο Κασσάνδρας, όπως η ίδια είπε «η φωτιά έχει σχεδόν σβήσει, αλλά συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια και επίγεια  μέσα για προληπτικούς λόγους».