Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, για την παρουσίαση της Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πολυγύρου.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τάσιος:

“Μεγάλη είναι η χαρά μου σήμερα για την παρουσίαση της Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πολυγύρου που οργανώσαμε ως Δημοτική Τουριστική Επιτροπή.

Πριν 2 χρόνια πήρα την πρωτοβουλία και κατέθεσα στον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Ζωγράφο μία πρόταση για να συστήσουμε δημοτική τουριστική επιτροπή (ΤΕΠ) απαρτιζόμενη από επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων του Δήμου και με την προϋπόθεση να αναθέσουμε το έργο σε έναν εξιδεικευμένο επαγγελματία.

Έπρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν αλλά με πολύ προσπάθεια και δουλειά μαζί με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Σιμώνη καθώς και τα μέλη τη Επιτροπής, καταφέραμε αρχικά να εξασφαλίσουμε από τον προϋπολογισμό του Δήμου, τους κατάλληλους πόρους ώστε να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα. Στη συνέχεια, επιλέξαμε τον κατάλληλη επαγγελματία με πολυετή πείρα στην στρατηγική ανάπτυξης και προβολής προορισμών, την κα. Σοφία Μπουρναρζή, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να έχουμε στα χέρια μας μία ολοκληρωμένη τουριστική στρατηγική ανάπτυξης και προβολής για το Δήμο μας. Και τονίζω το «ανάπτυξης» γιατί πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε και έπειτα να προβάλλουμε.

Τρεις είναι οι κύριοι πυλώνες της στρατηγικής:
1. Αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών.
2. Ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.
3. Δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων που θα περιλαμβάνουν τόσο το παραθαλάσσιο μέτωπο όσο και τον ορεινό όγκο.

Στόχος είναι να αναδείξουμε, να προβάλλουμε και να προτείνουμε στους επισκέπτες κυρίως του παραλιακού μετώπου, όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών, ποικίλες θεματικές διαδρομές που θα περιλαμβάνουν από βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες μέχρι αξιοθέατα, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε κοντινή απόσταση.

Ήδη κάποια έργα βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, όπως η πρόσβαση στις παραλίες για ΑμεΑ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα, όπως η αίτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες. Σημαντικό είναι ότι για κάθε πρόταση υποδομής θα συνοδεύεται από αντίστοιχη μελέτη βιωσιμότητας καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση τους.

Και το ΤΕΠ είναι ένα μικρό παράδειγμα ότι η μεθοδικότητα, η επιμονή και η επιλογή κατάλληλων συνεργατών είναι ο δικός μου τρόπος να πετύχουμε πράγματα για τον τόπο μας και να πάμε μπροστά την Χαλκιδική μας.

Κάτι καινούριο λοιπόν ξεκινάει στο Δήμο, είμαστε στην αρχή αλλά πιστεύω ότι με τη συμμετοχή όλων, πολλή δουλειά και στοχοπροσήλωση, θα τα καταφέρουμε”.

Χαλκιδική #ΔήμοςΠολυγύρου #ΠΟΞ #ΓρηγόρηςΤάσιος