«Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε την είδηση της βράβευσης στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συντοπίτη μας Μαργαρίτη Σχοινά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», γράφει χαρακτηριστικά μέσω ανάρτησής της στο FB η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος στον Μαργαρίτη Σχοινά, την ανώτερη τιμή που μπορεί να λάβει ένας πολίτης.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μίλησε για τον Μαργαρίτη Σχοινά λέγοντας πως «Ανέβηκε τα σκαλιά της ιεραρχίας με σκληρή δουλειά και σήμερα έχει αναλάβει έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Κοσμοπολίτης και αφοσιωμένος ευρωπαϊστής, πιστός στην προαγωγή των ευρωπαϊκών αξιών στη διεθνή σκηνή, δεν λησμονεί ποτέ τη χώρα του, όπως θα έλεγε ο ποιητής, διεκδικώντας πάντοτε το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα»

«Εδώ στην Κασσάνδρα ξέρουμε πραγματικά πόσο κοπιάσε. Γνωρίζουμε επίσης ότι στις σκέψεις του έχει πάντα την Ελλάδα και στην καρδιά του την Κασσάνδρα μας.
Ευχαριστούμε Μαργαρίτη Σχοινά», καταλήγει η κα. Χαλκιά.