Με σημερινή επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την ελληνική αγορά ένα προϊόν κατεψυγμένου κοτόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μετά από σχετικό έλεγχο, η ανάκληση αυτή αποφασίστηκε διότι σε κατά τη διενέργεια των ελέγχων αυτών «διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium».

Πρόκειται για το προϊόν με τα στοιχεία: «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ».

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ»:
«Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων” έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία κρέατος κοτόπουλου, με τα στοιχεία: «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ». Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.