Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος και τα μέλη της τουριστικής επιτροπής του δήμου διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα “Παρουσίαση Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πολυγύρου”. Τη στρατηγική παρουσίασε η σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Σοφία Μπουρνατζή.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γνωρίσει ο κόσμος όλες τις περιοχές και τις πτυχές του δήμου. Για την έναρξη της δράσης υπάρχει η ομόφωνη απόφαση της επιτροπή Τουρισμού και των δημοτικών συμβούλων, ενώ όπως τόνισε ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, γίνεται πλέον γνωστό ότι ο Πολύγυρος εκτός από πρωτογενή τομέα έχει και τουρισμό.

«Παράλληλα με τον πρωτογενή τομέα πρέπει να δούμε και το κομμάτι του αγροτουρισμού που ξεκίνησα ο ίδιος, μέσα από το Leader. Ο δήμος έχει όλα τα προσόντα, θρησκευτικού, ιαματικού και αρχαιολογικού τουρισμού, για να πάρει αυτά που δικαιούται», τόνισε ο κ. Ζωγράφος.

«Έχουμε ομόφωνες αποφάσεις για όλα αυτά που προηγήθηκαν. Το αποτέλεσμα είναι θετικό και έχει καταγραφεί μια θετική αύρα στην πρωτοβουλία», σημείωσε με νόημα ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Σιμώνης που παράλληλα είναι ο πρόεδρος της νεοσύστατης τουριστικής επιτροπής.

Σε μια πτυχή της τουριστικής προβολής του Πολυγύρου, ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, με το παράδειγμα της Αρναίας όπου διετέλεσε δήμαρχος στο παρελθόν, έχει μπει στη διαδικασία να αναδείξει όλα τα παραδοσιακά και ιστορικά κτίσματα του τόπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οικία Κότσιανου με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως και πολλά άλλα σπίτια ιδιωτών. Για τα τελευταία μάλιστα, ο δήμαρχος ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες τους, να μπουν στη διαδικασία ανάδειξης, εκμεταλλευόμενοι τις χρηματοδοτήσεις του κοινοτικού Leader.

Μέλος της τουριστικής Επιτροπής του δήμου Πολυγύρου είναι ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος. «Ορίσαμε το πρώτο βήμα δουλειάς, που είναι το προφίλ του δήμου και το λογότυπο. Εκτός της προβολής έχουμε διαρκή επαφή με τις μελέτες για την ανάδειξη του τόπου», τόνισε ο κ. Τάσιος δίνοντας το στίγμα των επόμενων δράσεων και αναγνωρίζοντας ότι ιδιώτες και κάτοικοι έδειξαν διάθεση σύμπραξης και συνεργασίας ώστε να αναδειχθεί η υπεραξία της πρωτεύουσας του νομού.

Το σκεπτικό της προβολής όπως είπε η σύμβουλος τουρισμού Σοφία Μπουρνατζή, είχε να κάνει με την αναγνωρισιμότητα του δήμου, τα χαρακτηριστικά που είναι γνωστά, και εκείνα που έχουν περιθώριο προβολής και ανάδειξης. «Πώς θα γίνει η σύνδεση των γνωστών περιοχών με τις τουριστικές μονάδες και το υπόλοιπο κομμάτι ως ενιαία περιοχή. Θα ξεκινήσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου, το αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, τον Πύργο Γαλάτιστας, τον ορεινό όγκο σε συνδυασμό με τη θάλασσα. Έπειτα έχουμε τη γαστρονομία, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα. Μπουρνατζή.