Για κοινή αιτία θανάτου, συγκεκριμένα ασφυξία και όχι παθολογικά αίτια, κάνει λόγο το ιατροδικαστικό πόρισμα για τις Μαλένα και Ίριδα, δυο από τα τρία παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ειδικότερα, το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά, το οποίο κατατέθηκε σήμερα, καταλήγει ότι τα δυο κορίτσια ηλικίας 3,5 ετών και 6 μηνών δεν πέθαναν από κάποια παθολογική αιτία, αλλά εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην περίπτωση της Ίριδας, «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Το αίμα και τα υπόλοιπα υγρά όπως αποδείχτηκε από εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών, δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του 6 μηνών βρέφους.

Ως εκ τούτου προκύπτει πως το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο.

Στην περίπτωση της Μαλένας, οι σχετικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα επιλήψιμο και βγήκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία, η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς», σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Πισπιρίγκου: «Ελπίζω να μην μου το φορτώσουν κι αυτό»

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε πως η 33χρονη έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, είπε «Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Τέλος, σημείωσε, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου Μαλένας και Ίριδας, μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αγωνιούσε ενόψει της δημοσιοποίησης του, σημειώνοντας ότι κατά λέξη ανέφερε πως «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό», συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Πηγή: lifo