«Επεκτείνουμε την κάρτα καυσίμων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με μεγαλύτερη επιδότηση και για συνολικό εισόδημα το 2021 έως 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας και έως τα 45.000 ευρώ», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά 15 ευρώ αυξημένη η επιδότηση με την χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια οδηγοί. Η επιδότηση ρίχνει την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ και το κόστος ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Για την επιδότηση του ντίζελ είπε ότι παραμένει η επιδότηση με 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, ώστε το όφελος να ανέβει στα 15 λεπτά. Το κόστος για το ντίζελ είναι στα 115 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, ανέρχεται στα 375 εκατ. ευρώ και το κόστος αυτό τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Νωρίτερα, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την αύξηση του Fuel Pass στα 80 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ για τα δίτροχα. Ειδικά για τα νησιά, το ποσό αυξάνεται στα 100 ευρώ αντί 55 μέχρι σήμερα για τα αυτοκίνητα, και στα 70 ευρώ για τα δίτροχα.

Η επιδότηση θα ισχύσει για τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο για βενζίνη και για ντίζελ και αφορά 3 εκατομμύρια οδηγούς. Με την αύξηση της επιδότησης καυσίμων -συνέχισε ο πρωθυπουργός- επιτυγχάνεται μια μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 44 λεπτά.

Πηγή: ΣΚΑΙ