Η πολεοδόμηση της Νικήτης και οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή Σιθωνίας στην έδρα του δήμου. Ένα χωριό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο στον παλαιό οικισμό όσο και στην αναπλασμένη παραλιακή ζώνη.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο δήμος μόλις κατάφερε να βάλει σε μια σειρά το θέμα με τους αμμοκράτες αναθέτοντας σε περιβαλλοντικό γραφείο όλες τις προβλεπόμενες μελέτες.

Τα προβλήματα που σχετίζονται μεταξύ τους, φέρνουν και προβλήματα καθημερινότητας. Η απουσία εισφοράς σε χρήμα των πολεοδομικών επεκτάσεων αναγκάζει τον δήμο να βάζει το χέρι στην τσέπη και να συμβασιοποιεί μεγάλα χρηματικά ποσά για έργα ασφαλτοστρώσεων. «Επιδιώκουμε ένα πρόγραμμα αγροτικής υπαίθρου που θα μας δώσει 2,5 εκατ. ευρώ. Ασφαλτοστρώσεις θα κάνουμε σε όλα τα χωριά του δήμου, και προχωράμε στη διάρκεια του καλοκαιριού», τόνισε ο δήμαρχος.

Για τους βιολογικούς του δήμου εξασφαλίστηκαν 7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των βιολογικών σταθμών της Νικήτης και του Ν. Μαρμαρά. Ένα τεράστιο ζήτημα κυρίως το καλοκαίρι, που είχε αρνητικές επιπτώσεις λόγω δυσοσμίας και στον τουρισμό.

Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στον τομέα της καθαριότητας με αγορά νέων απορριμματοφόρων και συμβάσεις προσωπικού στον βαθμό που προβλέπεται. Εχθρός της προσπάθειας είναι η ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών και μπάζων, κάτι που ο δήμαρχος καταγγέλλει για ακόμη μια φορά, ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών και παραθεριστών του τόπου.