Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όταν σε έλεγχο που έκαναν σε ταξιτζή εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ταξιτζής, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, πάτησε γκάζι, παρασύροντας τον έναν αστυνομικό.

Προηγουμένως, επιχείρησε να εμποδίσει μία άλλη αστυνομικό που προσπάθησε να του πάρει τα κλειδιά, κλείνοντας το τζάμι.

Το επεισόδιο συνέβη γύρω στη μία τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για παραβάσεις, τρεις αστυνομικοί εντόπισαν οδηγό ταξί, εκτός πιάτσας, να προσπαθεί να πείσει τουρίστα να επιβιβαστεί για να τον μεταφέρει στον προορισμό του.

Όταν επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, ο ταξιτζής αντέδρασε και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άρχισε να φωνάζει και έσπρωξε τον έναν αστυνομικό από τους τρεις, ενώ μπήκε στο αυτοκίνητό του, με σκοπό να διαφύγει.

Η επικεφαλής αστυνομικός έβαλε το χέρι της από το παράθυρο του οδηγού και προσπάθησε να του πάρει τα κλειδιά, αλλά εκείνος έκλεισε το τζάμι και την τραυμάτισε στο χέρι.

Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα, τραυματίζοντας, επίσης ελαφρά, τον τρίτο αστυνομικό στο αριστερό του πόδι και στη μέση.

Ο τελευταίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο 66χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή, επικίνδυνη οδήγηση και άγρα πελατών.

Πηγή: lifo