Μπορεί η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου για την πόλη να έχει ταυτιστεί με τις καλές καιρικές συνθήκες. Βιβλίο και καλοκαίρι είναι στενά συνδεμένα στο μυαλό των απανταχού βιβλιόφιλων οι οποίοι «πλημμύρισαν» το παραλιακό μέτωπο για να παρεβρεθούν στην έναρξη του φετινού φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Τα γνωστά λευκά περίπτερα που ντύνουν την παραλία από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σήκωσαν ρολά και από σήμερα μέχρι και τις 10 Ιουλίου φιλοξενούν πάνω από 40.000 τίτλους βιβλίου.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετέχουν 200 εκδότες και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, θα διεξάγεται διαγωνισμός φωτογραφίας και ψηφοφορία κοινού για το «Βιβλίο του Φεστιβάλ».

Η επετειακή συναυλία- αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, θα γίνει στις 6 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στην εξέδρα δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με ερμηνεύτρια την Ντίνα Παπαϊωάννου. Τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ θα γίνου στις 25 Ιουνίου, παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας δήμου Θεσσαλονίκης.

Πολύχρωμες… προετοιμασίες ξεσηκώνουν τη βιβλιόφιλη διοργάνωση

Μια μέρα πριν «περπατήσει» η Θεσσαλονίκη στον δρόμο της Υπερηφανίας, η έναρξη του Φεστιβάλ Βιβλίου συνυπάρχει με τις πυρετώδεις προετοιμασίες για το αυριανό Pride.

Οι Θεσσαλονικείς περιπατητές που σταμάτησαν για να ξεφυλλίσουν τα βιβλία στα περίπτερα της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις πρόβες του συνόλου κρουστών που ακούει στο όνομα “Batala Salonica”. Μουσικοί – χορευτές ντυμένοι στα χαρακτηριστικά κόκκινα- λευκά τους ξεσήκωσαν την παραλία με τους ήχους και τη γιορτινή τους διάθεση.

Λίγο πιο δίπλα από το λευκό Πύργο έχει στηθεί η εξέδρα που θα φιλοξενήσει τις πολύχρωμες εκδηλώσεις του θεσμού ενώ τα πρώτα stand έχουν πάρει τις γνωστές θέσεις τους.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια