Στην εκδήλωση της τελετής αδερφοποίησης του Νέου Μαρμαρά με την Προικόννησο ή νήσο του Μαρμαρά παραβρέθηκε ο Γρηγόρης Τάσιος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ένας βασικός στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου Προικόννησος του Νέου Μαρμαρά επιτεύχθηκε αλλά κυρίως, έγινε πραγματικότητα ο διακαής πόθος των πολιτών των περιοχών αυτών να γνωριστούν και να έρθουν σε επαφή.

”Η Χαλκιδική οφείλει πολλά σε όλους τους συνανθρώπους μας που βίαια εκδιώχθηκαν το 1922 από τις αλησμόνητες πατρίδες τους και ήρθαν εδώ για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, φέρνοντας μαζί τους λίγα προσωπικά αντικείμενα, τη Χριστιανική τους πίστη, εικόνες και βέβαια τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Και δεν είναι όμως μόνο ο Νέος Μαρμαράς που έχει αναφορές στην Προικόννησο αλλά και η Σάρτη, η Ουρανούπολη, η Αμμουλιανή, τα Πυργαδίκια και τα Νέα Ρόδα του δήμου Αριστοτέλη”, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ.

”Σήμερα λοιπόν, είχα την χαρά να συνομιλήσω με τους απογόνους των ανθρώπων αυτών και να μάθω πολλά μέσα από τις ιστορίες που ακούστηκαν και προβλήθηκαν. Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε στη μνήμη μας την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας αλλά και να τιμούμε εκείνους που προικισμένοι με το μυαλό τους και τα δυο τους χέρια, ήρθαν στη Χαλκιδική και έστησαν χωριά και κωμοπόλεις που εμείς πλέον χαιρόμαστε”, συνέχισε ο Γρηγόρης Τάσιος.

#Τάσιος #Χαλκιδική #ΝέοςΜαρμαράς