Kινηματογράφηση με Drone στο Ποσείδι Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στη Μύτη και στις γύρω παραλίες που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, κάνει τους θεατές να αναρωτιούνται αν αυτό που βλέπουν είναι στην Ελλάδα ή σε κάποιο εξωτικό μέρος…

Η Μύτη είναι μια εντυπωσιακή παραλία στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής που πήρε το όνομά της από το σχήμα της φυσικά, καθώς πρόκειται για μια χερσαία προεξοχή που μοιάζει με γλώσσα.

Σύμφωνα με το visit-halkidiki.gr η Μύτη είναι η τρίτη και λιγότερο γνωστή παραλία στο Ποσείδι και βρίσκεται μπροστά από τον φάρο του ακρωτηρίου. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου στο ακρωτήρι και είναι μοναδικής ομορφιάς, όπως τονίζεται.

Οι άλλες δυο παραλίες στο Ποσείδι είναι οργανωμένες. Η πιο μεγάλη σε μήκος και πλάτος, αλλά και η πιο γνωστή στο ευρύ κοινό είναι η παραλία των “Αιγαιοπελαγίτικων“, η οποία εκτείνεται στα δεξιά του ακρωτηρίου από τις κατασκηνώσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εώς τον οικισμό “Αιγαιοπελαγίτικα” από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Είναι αμμώδης με χαρακτηριστικά γαλάζια νερά. Η δεύτερη είναι η παραλία μπροστά από τον παραθεριστικό οικισμό του Ποσειδίου και είναι οργανωμένη από τα beach bars και τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία. Εκτείνεται στα δεξιά έως το ακρωτήρι του Ποσειδίου.

Ο δήμος Κασσάνδρας αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι η Μύτη είναι αμμώδες ακρωτήρι για τολμηρούς! Βαθιά νερά και πολλά θαλάσσια ρεύματα σε μια ακτή που καλά θα κάνετε να πλησιάσετε μόνο αν ξέρετε πολύ καλό κολύμπι. Παρά τις δυσκολίες της όμως παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες εκατοντάδων λουομένων που αναζητούν ένταση στις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Το Ποσείδι πήρε το όνομά του από τον θεό Ποσειδώνα. Το Ποσείδι είναι ένα μικρό ακρωτήριο στη δυτική πλευρά της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Η αρχαία του ονομασία ήταν “Ποσειδώνιο” και άνηκε στην αρχαία Μενδή.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με την κινηματογράφηση του Johnnyxatz που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube:

poseidi.jpg