zografos
Χαιρετισμός του δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου:
«Αγαπητοί συνδημότες και επισκέπτες,
Φέτος το Φεστιβάλ Πολυγύρου συμπληρώνει 14 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας. Τα τελευταία χρόνια εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα και συμπεριλάβαμε παραστάσεις και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους, θέλοντας να προσελκύσουμε κατοίκους και επισκέπτες στο ανοιχτό μας θέατρο. Φέτος, διευρύνουμε το Φεστιβάλ και με εκδηλώσεις πόλης, ώστε να φέρουμε τα δρώμενα κοντά στον θεατή. Παράλληλα, ενισχύουμε το πρόγραμμα του με εκδηλώσεις στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.
Ο Πολύγυρος απέδειξε, ότι κατέχει εξέχουσα θέση στον χώρο του πολιτισμού και κέρδισε επάξια τα καλοκαιρινά βράδια, μέσα από την αγάπη και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Έτσι φέτος, μετά από δύο δύσκολες χρονιές πανδημίας και περιορισμών το Φεστιβάλ Πολυγύρου ανταμείβει το κοινό του με ό,τι καλύτερο, ποιοτικότερο και όμορφο υπάρχει στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Δίνουμε συνάμα την υπόσχεση, ότι ο πολιτισμός θα είναι διάχυτος σε κάθε γειτονιά του δήμου».
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται και φέτος το καλοκαίρι, με νέα μπάντα, με τα καινούρια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που μόλις κυκλοφόρησαν σε ένα album με τίτλο ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ αλλά και με όσα έχουμε αγαπήσει μέχρι τώρα σε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!
Θα ταξιδέψει με τα τραγούδια που θέλει να μας πει για να διασκεδάσουμε, να αγαπήσουμε, να νιώσουμε, να συγκινηθούμε, να χαμογελάσουμε, να χορέψουμε και να ελπίσουμε όλοι μαζί. Όπως κάνουμε πάντα με την Ελεωνόρα, αλλά τώρα με περισσότερο πάθος γιατί ξέρουμε ότι δεν είναι δεδομένο. Και ξέρουμε πως έχουμε όλοι ανάγκη αυτή την έκρηξη συναισθημάτων!
Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος – τύμπανα, Λάμπης Κουντουρόγιαννης – κιθάρες, Βασίλης Νησσόπουλος – μπάσο, Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν, Στέλιος Φραγκούς – πλήκτρα, πιάνο.
Ηχοληψία: Γιάννης Λαμπρόπουλος, Ανδρέας Κουταλάς
Σχεδιασμός – Χειρισμός φώτων: Γιώργος Τσάβαλος
Γενική είσοδος 15€, μειωμένα – προπώληση 10€.
Η προπώληση γίνεται στο δημαρχείο Πολυγύρου και στα δημοτικά καταστήματα Γαλάτιστας, Ορμύλιας και Παλαιόχωρας. Επιπλέον σημεία θα ανακοινωθούν.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.30
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ»
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών (παράρτημα Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής) με τη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών Θρακιωτών «Τα Μικράλωνα».
Πρόκειται για διασκευή του εμβληματικού έργου της Διδούς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα” σε σκηνοθεσία – διασκευή Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά.
Οι κάτοικοι της Τρίγλιας Βιθυνίας, που δημιούργησαν τη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής, βίωσαν τον πόνο, τη βία και τον ξεριζωμό και οι απόγονοι τους διηγούνται όλα τα γεγονότα εκείνης της τραγικής περιόδου.
Λίγα λόγια το έργο:Οι ηθοποιοί σε ρόλο προσφύγων που επιβίωσαν της Γενοκτονίας, αναβιώνουν με συγκλονιστικό τρόπο τις περιπέτειες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια εκείνης της ταραγμένης περιόδου. Το έργο μεταφέρει τον θεατή στην πραγματικότητα της εποχής εκείνης, με τον αέρα, τους ήχους, τις μυρωδιές, τις εικόνες της καθημερινότητας των διαφόρων εθνικοτήτων που ζούσαν στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπως επίσης και τον πόνο, τη βία και τις αδυσώπητες συνθήκες του πολέμου. Η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών της εποχής από επαγγελματίες τραγουδιστές και σύμφωνα με το πνεύμα του έργου.
Γενική είσοδος 5€, ανηλίκων 3€
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00
&
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΑ ΜΠΛΕ ΑΣΤΕΡΙΑ» της Ρένιας Αβαράκη-Αγραφιώτη
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου
Υπόθεση: Το γεγονός ενός διπλού αιφνίδιου θανάτου έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά μιας ήσυχης κωμόπολης κοντά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται άραγε για έγκλημα; Οι ανακρίσεις κι ένα πισωγύρισμα στο χρόνο θα ρίξουν φως στην υπόθεση.
Ένα σύγχρονο έργο μυστηρίου της Ρένιας Αβαράκη-Αγραφιώτη στο οποίο το κοινό με την ψήφο του θα καθορίσει το τέλος του.
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία-σκηνικά: Ζαφειρία Μουταφτσή
Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βορδός
Ήχος-φώτα: Θόδωρος Χρυσάφης
Επιμέλεια αφίσας: Μαριτίνα Σαλτέα-Καλογερά
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:
Αγγελική Δενδρινού: Ζαφειρία Μουταφτσή
Αριάδνη Πετράκη: Αρετή Φαρδογιάννη
Αθηνά Οικονόμου: Έλενα Χαλβατζή – Γαριφαλιά Σερετοπούλου
Κυριακή Τσέκουρα: Μαρία Αικατερινάρη
Δανάη Χριστοφόρου: Ζωή Μπουντούρη
Ιάκωβος Ηλιόπουλος: Δημήτρης Τσαγκάρης
Λάγια Κασιώτη: Τάνια Γιαννιού
Αλκιβιάδης Ρουμπέσης: Θανάσης Βορδός
Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
Γενική είσοδος 5€, μαθητικό ανέργων 3€
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.30
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα
Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.
Το έργο:
Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος.
Γενική είσοδος 20€, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων) 15€
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ JURASSIC ADVENTURES
ΥΠΟΘΕΣΗ: Σ’ ένα απομακρυσμένο νησί ο Δρ. Γκράντ με τον πιστό του βοηθό, την κόρη του, τους φίλους της, κι ένα ρομπότ κλωνοποιούν τους πρώτους Δεινόσαυρους. Κι ενώ ετοιμάζονται να τους παρουσιάσουν για πρώτη φορά στους ανθρώπους, ένας τυφώνας ανατρέπει ολοκληρωτικά τα σχέδια τους! Τότε τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό δράση, όμως όλοι οι δεινόσαυροι έχουν «δραπετεύσει» από τον προστατευμένο χώρο, τα αυγά τους χάνονται και η μεγάλη περιπέτεια στην ζούγκλα έχει ήδη αρχίσει!
Η παράσταση είναι ένα φανταστικό ταξίδι στην προϊστορική εποχή με πρωταγωνιστές «αληθινούς» δεινόσαυρους, που κινούνται και ανταποκρίνονται, χαρίζοντας μας μια υπέροχη επαφή με την προϊστορία.
Μια διαδραστική εμπειρία γεμάτη χιούμορ, συγκινήσεις και απρόοπτα, αλλά και την γέννηση επί σκηνής, ενός μωρού δεινόσαυρου που θα σας ξετρελάνει!
Η παράσταση προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών και άνω.
H θεατρική παράσταση JURASSIC ADVENTURES περιέχει τεράστιους Δεινόσαυρους 5,5 μέτρων. Η λεπτομερής κίνηση των δεινόσαυρων που τους κάνει να μοιάζουν αληθινοί συντελείται χάρη στο τελευταίας τεχνολογίας υδραυλοκίνητο σύστημα τους, καθώς και στον ειδικά εκπαιδευμένο performer που βρίσκεται στο εσωτερικό. Επίσης η παράσταση περιέχει special effects φωτισμού και για πρώτη φορά dolby surround σύστημα ήχου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Ρωξάνα Εστέβ
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος
Σκηνικά κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική: Νάσσος Σωπύλης
Κινησιολογία: Φαίη Σούκου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Ειδικές κατασκευές: Παναγιώτης Μανίκας – Νάγια Ζαχαράτου
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Στράτος Κέπετζης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαδάκη
Γραφιστικά: Ντίνα Ζαφειρίου
Τεχνικός Υπεύθυνος: Στέλιος Μπουζιώτης
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού
Παίζουν: Νίκος Χρηστίδης, Χρήστος Κορδελάς, Αναστασία Φλεμοτόμου, Βασιλική Γιασεμί, Γιάννης Βογιατζάκης, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Γιώργος Τσουρουνάκης, Κριστιάννα Καρρίκι, Βίκυ Χουδαλάκη και ο Φώτης Σπύρος.
Παραγωγή: Long Vehicle Productions – Φ. Σπύρος – Ν. Χρηστίδης Ο.Ε
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Γενική είσοδος 13€, προπώληση 10€
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 21.00
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ» του Cesc Gay
Για πρώτη φορά ανεβαίνει στην Ελλάδα το επιτυχημένο θεατρικό έργο “Los Neighbours de Arriba” του Ισπανού συγγραφέα Σέσκ Γκέϊ, με τον ελληνικό τίτλο «Οι Γείτονες από πάνω».
Πρόκειται για μια έξυπνη «οργασμική κωμωδία» που αφορά όλον τον κόσμο, αφού έχει θέμα τον γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις και το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών…την αναζωπύρωση της αγάπης και του σεξ… με όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα!
Το 2020 ο συγγραφέας έκανε την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου με τίτλο Sentimental (The people upstairs). Η ταινία προτάθηκε για πέντε (5) βραβεία Goya!!!
Η μεταφορά και η απόδοση του Ισπανικού έργου στα ελληνικά, έφεραν το έργο σε μια αντίστοιχη νεοελληνική πραγματικότητα δημιουργώντας χαρακτήρες σημερινούς γνώριμους και πολύ οικείους!
Ο Επαμεινώνδας Ζαχαρίας Μπέκος ή Ζακ Μπεκώ (Δημήτρης Σταρόβας) & η Άννα Μαρία Πετροχείλου Μπέκου (Νικολέττα Καρρά) είναι παντρεμένοι 15 χρόνια και βάλε…!
Ο γάμος τους, περνάει μεγάλη κρίση και η σχέση τους έχεις αιχμαλωτιστεί στην ρουτίνα των χρόνων! Σχεδόν δεν αγγίζονται πια!! Τρώγονται με τα ρούχα τους, οι καυγάδες είναι γι’ αυτούς καθημερινή συνήθεια!
Ο Αντωνίκος (Γιώργος Κοψιδάς) & η Γεωργιάννα (Σοφία Μανωλάκου) είναι ένα ιδιαίτερο ζευγάρι με απελευθερωμένο lifestyle, απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής όπως απολαμβάνουν και το σεξ, αχόρταγα και με πολύ ανοιχτό μυαλό! Ζουν στον επάνω όροφο, όμως τα βογγητά και οι αναστεναγμοί πάθους που ακούγονται σχεδόν κάθε βράδυ από το διαμέρισμα τους, αποτελούν άλλη μια αφορμή έντασης για τον Επαμεινώνδα (Δημήτρη Σταρόβα) και την Άννα Μαρία (Νικολέττα Καρρά). Ίσως από τη ζήλια, ακριβώς επειδή η δική τους σεξουαλική ζωή έχει χτυπήσει πάτο…
Το βράδυ της συνάντησης των επάνω και των κάτω, θα φέρει τα πάνω κάτω!
Μεγάλες αποκαλύψεις και μια σοκαριστική πρόταση θα αλλάξει τα δεδομένα και για τα δύο ζευγάρια…
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Πρωταγωνιστούν: Θάνος Μπίρκος, Δημήτρης Σταρόβας, Νικολέττα Καρρά, Γιώργος Κοψιδάς, Σοφία Μανωλάκου.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Μανίνα Ζουμπουλάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Απόδοση Κειμένου: Χρήστος Κωνσταντίνου – Δημήτρης Μαλισσόβας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Ενδυματολόγος: Νικόλ Παναγιώτου
Βοηθός ενδυματολόγου: Βίκυ Τσάπαρη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς
Φωτογράφος: Γιώργος Καλφαμανώλης
Make up: Έυη Καραλή
Artwork: Indigo Creative
Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Γιουφή
Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτα Δρόσου
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς
Δημόσιες Σχέσεις – Προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα
Το τραγούδι της παράστασης είναι σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Νίκου Γρίτση.
Γενική είσοδος 20€, μειωμένο εισιτήριο για ΑμεΑ, φοιτητές, ανέργους & άνω των 65 15€
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 21, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22, ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 20.30
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Βη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους διοργανώνει την Β’ Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφιέρωμα στην υποβρύχια αρχαιολογία, καθώς και σε ταινίες που αναδεικνύουν αρχαιολογικούς χώρους και προσωπικότητες της αρχαιολογίας, με τιμώμενο πρόσωπο φέτος τον Δρ αρχαιολόγο Ιωακείμ Παπάγγελο.
Πιστεύοντας στον εκπαιδευτικό ρόλο των αρχαιολογικών ταινιών, διοργανώνονται παράλληλα για το κοινό που έχει ειδικότερα κινηματογραφικά ενδιαφέροντα, “Μαθήματα” (Master Class), με δημιουργούς αρχαιολογιών ταινιών που θα παρουσιάσουν τον τρόπο της δουλειάς τους.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.00, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.00, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ
Οι Χοροσταλίτες ταξιδεύουν με τα τραγούδια τους στις γωνιές της πατρίδας μας. Το ύφος των τραγουδιών και το ηχόχρωμά τους περπατούν στα μονοπάτια της Ηπειρώτικης πεντατονίας, στον γνώριμο ήχο των χάλκινων πνευστών, στη γη του Ορφέα, ταξιδεύουν στο Αιγαίο και φέρνουν μνήμες από τον Ερωτόκριτο. Ενώνουν τις άκρες του ελληνισμού από τον βορρά στο νότο και από τη δύση στην ανατολή.
Το μουσικό τους ταξίδι πέρα από την παραδοσιακή μουσική απλώνει τις νότες του και σε μεγάλους σύνθετες, στιχουργούς και ερμηνευτές, του έντεχνου ρεπερτορίου με τραγούδια που σφράγισαν το ελληνικό πεντάγραμμο.
ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΚΕΤΧ
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΓΕΡΑΚΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ
Για 8η χρονιά ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής, διοργανώνει την έκθεση “…στις κάβες της Γερακινής 2022”, στις αποθήκες μεταλλεύματος στην παραλία Γερακινής.
Ο τίτλος της έκθεσης που συνοδεύει τα έργα που παρουσιάζονται, είναι “…στη θάλασσα-sea art”. Οι καλλιτέχνες προσπαθούν να αναδείξουν μέσα από τα έργα τους την δυναμική που ασκεί στους ίδιους η θάλασσα και η ομορφιά της.
Ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι, αγιογράφοι και εικαστικοί χειροπράκτες σας περιμένουν όλους στην μεγάλη αυτή εικαστική έκθεση να απολαύσετε τα έργα τους!
28-31 Ιουλίου.
Ώρες λειτουργίας 19:00-23:00
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 21.00
ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ – KNIVES OUT 130΄ 2019 Κ12
Σκην.: ΡΑΪΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ
Πρωτ.: ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ, ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΠΛΑΜΕΡ, ΑΝΑ ΝΤΕ ΑΡΜΑΣ, ΚΡΙΣ ΕΒΑΝΣ, ΤΖΕΪΜΙ ΛΙ ΚΕΡΤΙΣ
Όταν ένας φημισμένος συγγραφέας βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ένας περίεργος αλλά ικανότατος ντετέκτιβ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση. Οι συγγενείς και επίδοξοι κληρονόμοι είναι πολλοί και όλοι είναι ύποπτοι.
Απολαυστική ταινία αστυνομικού μυστηρίου, στα χνάρια των ιστοριών της Αγκάθα Κρίστι.
ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 21.00
ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
TΕΝΕΤ 150’ 2020 Κ15
Σκην.: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ
Πρωτ.: ΤΖΟΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΝΤΕΜΠΙΚΙ, ΚΕΝΕΘ ΜΠΡΑΝΑ, ΜΑΪΚΛ ΚΕΪΝ
Ο μεγάλος δημιουργός Κρίστοφερ Νόλαν στην τελευταία του ταινία, στο γνωστό του ύφος μυστηρίου που τον χαρακτηρίζει και τον έχει καταξιώσει, αξιοποιώντας όπως πάντα ένα εξαιρετικό καστ.
Μια ιστορία κατασκοπίας στην προσπάθεια αποφυγής ενός νέου παγκοσμίου πολέμου, με αλλεπάλληλες ανατροπές δύσκολες να ερμηνευτούν με την κοινή λογική.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 21.00
H ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΝΘΟ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.
Η πολυβραβευμένη μουσικός Σοφία Αβραμίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των υψηλού επιπέδου κλασικών της σπουδών, ασχολήθηκε εκτενώς και με τη μουσική παράδοση.
Συνθέσεις της έχουν παιχτεί σε διάφορες αίθουσες συναυλιών στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α όπως η Φιλαρμονική του Παρισιού, η Μπιενάλε της Βενετίας, το «Auditorium‐Parco della Musica» της Ρώμης, το Θέατρο “La Fenice” της Βενετίας, το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την ερμηνευτική της δεινότητα πάνω σε τραγούδια γνωστών τραγουδοποιών με δισκογραφικές συμμετοχές. Έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες και καλλιτέχνες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Raanana του Ισραήλ, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, η «Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης», η Ορχήστρα νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων, η Ντούλτσε Πόντες, η Μίλβα, ο Ηλίας Λιούγκος, ο Ορφέας Περίδης, ο Μανώλης Ρασούλης.
Είσοδος ελεύθερη.
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 21.00
ΨΑΚΟΥΔΙΑ (Σκάλα)
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
Η Φωτεινή Βελεσιώτου με τη νέα της δισκογραφική δουλειά στις αποσκευές και πλήρως ανανεωμένη μπάντα, για μια ακόμα φορά, θα διασχίσει την Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη ερμηνεύοντας αυτά που αγαπάει. Τα πρόγραμμα, μας ταξιδεύει στη δισκογραφία της Φωτεινής, τις Μέλισσες, τα Διόδια αλλά και νεότερα τραγούδια, στο παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, από Καλδάρα, Ζαμπέτα, Τσιτσάνη και Άκη Πάνου έως Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Άσιμο και Σαββόπουλο. Ωστόσο, δεν λείπουν και επιτυχίες νεότερων δημιουργών όπως του Σωκράτη Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλων.
STREET FOOD FESTIVAL 19,20,21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΩΝ
Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής διοργανώνουν 3ήμερο γευστικό Φεστιβάλ με παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις στην πλατεία των Έξι Βρύσεων από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου.
– Έκθεση και προώθηση τοπικών προϊόντων (κρασί, τσίπουρο, ελιά, λάδι).
– Φεστιβάλ μπύρας (με τοπικούς παραγωγούς).
– Street Food Festival(καντίνες με εναλλακτικό φαγητό).
– Μουσικές εκδηλώσεις και τις τρεις μέρες:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/8 συναυλία με τους ΟΝΙΡΑΜΑ
Το πιο δυναμικό συγκρότημα με frontman τον εκρηκτικό Θοδωρή Μαραντίνη, θα πραγματοποιήσει ακόμα μια αξέχαστη εμφάνιση στον Πολύγυρο και με την ανεξάντλητη ενέργειά τους on stageθα ξεσηκώσουν για ακόμη μια φορά το αγαπημένο τους κοινό!
Οι ONIRAMA πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους τριπλό δίσκο με τίτλο «Ανθολόγιο» με πολλές συνεργασίες ήδη να ξεχωρίζουν!
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8 συναυλία με τον ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ και τιμητική βράβευση για τα 50 χρόνια προσφοράς στο Ελληνικό τραγούδι.
«50 χρόνια χρυσάφι»
Ο Μανώλης Μητσιάς γιορτάζει τα 50 χρόνια του στο τραγούδι και παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με όλες τις τεράστιες επιτυχίες που μας τραγούδησε με ευγένεια και σπάνιο ήθος. Μας συστήθηκε «Στην Ελευσίνα μια φορά» και ρίζωσε στις καρδιές και στα χείλη μας στίχους κορυφαίων ποιητών και μελωδίες των πιο σπουδαίων συνθετών της χώρας μας. Θα απολαύσουμε τραγούδια όπως: “Ερωτικό (Πιρόγα)”, “Ο Γιάννης ο φονιάς”, “Με ένα παράπονο” κ.ά.
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8 συναυλία με την ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
“ΣΜΥΡΝΗ 1922-2022”
Αυτό το καλοκαίρι η Ελένη Τσαλιγοπούλου και έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού.
Η Σμύρνη με την τεράστια παράδοση, την πολυπολιτισμική κουλτούρα, τις μουσικές που ταξίδεψαν από τη μία άκρη του κόσμου έως την άλλη, τη θρυλική ομορφιά και – κυρίως -την τραγική της κατάληξη, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στις ψυχές όλων των Ελλήνων και θα είναι για πάντα η πιο αγαπημένη «χαμένη πατρίδα».
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
O αγώνας δρόμου «Πολύγυρος Run Χαλκιδική» είναι μια διοργάνωση με πολλές συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχει γίνει πλέον θεσμός τόσο για τον Πολύγυρο όσο και για ολόκληρο το νομό Χαλκιδικής. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος εναρμονισμένη με την σύγχρονη και αναγκαία τάση της εποχής «Η Άσκηση είναι Υγεία», η καλλιέργεια του εθελοντισμού, η προβολή και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου και η προώθηση του αθλητικού τουρισμού.
Διοργάνωση: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής με τη συνεργασία συλλόγων και φορέων του Πολυγύρου.
Η Διοργάνωση περιλαμβάνει 3 Αγώνες:
1. Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5 χλμ, τρέξιμο ή δυναμικό περπάτημα, με ώρα εκκίνησης 10.00 πμ.
2. Αγώνα Βουνού – Πόλης RUN 14,6 χλμ, με ώρα εκκίνησης 10.15 πμ.
3. Παιδικό Αγώνα 1000 μ, ηλικίας 8-12 ετών, με ώρα εκκίνησης 12.30
Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4-9-2022.
Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός και για τους 3 Αγώνες θα είναι στην Πλατεία Ηρώων στον Πολύγυρο. Ο Αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Πολυγύρου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής και με την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Κοινότητας Πολυγύρου και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής.
Εκδηλώσεις-συναυλίες θα πραγματοποιηθούν επίσης σε κοινότητες του δήμου μας και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Παράλληλα στηρίζουμε τις τοπικές γιορτές και τις προσπάθειες των κατά τόπους Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων.
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου Πολυγύρου, στο Γραφείο Κοινωνικών Δράσεων Δ. Πολυγύρου και σε σημεία που θα ανακοινώνονται ανά εκδήλωση.
Με τήρηση των μέτρων που θα ισχύουν κάθε φορά για την αντιμετώπιση της covid 19.