Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κασσανδρείας, χρειάστηκε περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που τους διαβίβασαν την κλήση για παρολίγον πνιγμό ηλικιωμένης στην παραλία της Σίβηρης.

Πριν τη δική τους άφιξη υπήρχαν first responders της περιοχής που της χορηγούσαν οξυγόνο ενώ ταυτόχρονα την κρατούσαν υπό σκιά και σε θέση ασφαλείας.

Με τη δική τους άφιξη, και την τακτοποίηση εντός του ασθενοφόρου χορηγήθηκε άμεσα υψηλή ροή οξυγόνου με κατάλληλη μάσκα ενώ σε ετοιμότητα βρισκόταν δίπλα τους και η μάσκα θετικών πιέσεων just in case. Ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα σε ελάχιστα λεπτά ανέβηκε στο 98%, η ηλικιωμένη κυρία αισθάνθηκε την ασφάλεια και ηρέμησε.

Ταχύτατη και με πλήρη ασφάλεια ήταν η μεταφορά στο μάχιμο κέντρο υγείας Κασσανδρείας όπου το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έπεσε κυριολεκτικά επάνω στην 85χρονη ασθενή. Έπραξαν τα δέοντα και τελικώς το παρολίγον θύμα πνιγμού μεταφέρθηκε αιμοδυναμικά σταθεροποιημένο και σε άριστη κατάσταση στο νοσοκομείο του νομού για παρακολούθηση!

Όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ζωή, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Όλα είναι μια αλυσίδα και στη προκειμένη περίπτωση όλοι οι κρίκοι λειτούργησαν άψογα.

Σάκης Κ.
Διασώστης ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης
Τομέας Κασσάνδρειας

Πηγή εφημερίδα Κασσάνδρα