Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνη έρευνα, η ανθρωποκτονία μίας 84χρονης, που διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2021 στα Πατήσια.

Η ιστορία αυτή εξελίχθηκε από την εμπιστοσύνη και την ελεημοσύνη που έδειξε η άτυχη ηλικιωμένη στα πιο λάθος άτομα που θα μπορούσε να της φέρει η ζωή μπροστά της… Η άτυχη γυναίκα ζούσε με τον γιο της σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Μηλιαράκη. Στην ίδια πολυκατοικία ζούσαν μία 38χρονη από την Αλβανία με τον 20χρονο γιο της, τους οποίους λυπόταν η άτυχη ηλικιωμένη και τους βοηθούσε πολύ συχνά με οικονομικές ενισχύσεις.

Μάλιστα, για να βοηθήσει πιο πολύ τους γείτονές της, έβαλε την γυναίκα αυτή στο σπίτι της για να καθαρίζει και να της δίνει κάποια επιπλέον χρήματα. Τότε όμως, η 38χρονη ανακάλυψε τις οικονομίες μίας ζωής που είχε μαζέψει η γυναίκα, πάνω από 70.000 ευρώ.

Όταν γύρισε στο σπίτι της, το είπε στον γιο της και κατέστρωσαν το σατανικό τους σχέδιο. Ο γιος της είχε φίλους τρεις κακοποιούς που ζούσαν κάνοντας ληστείες και κλοπές. Τους μάζεψε στην κοντινή πλατεία και τους είπε πως η ηλικιωμένη είχε 80.000 ευρώ στο σπίτι και τους είπε την καθημερινή της ρουτίνα. Κάθε πρωί την ίδια ώρα έβγαινε για να πάει στον φούρνο να πάρει ψωμί, ο γιος της ήταν στο δωμάτιό του και κοιμόταν. Επίσης, τους έδωσε το κλειδί της εξώπορτας της πολυκατοικίας, ώστε να μπουν εύκολα σε αυτή και να της στήσουν καρτέρι έξω από την πόρτα του διαμερίσματός τους. Η συμφωνία ήταν εκείνοι που είχαν την ιδέα και το σχέδιο να πάρουν 10.000 ευρώ.

Οι τρεις δράστες και συγκεκριμένα ο 23χρονος Αλβανός και φυσικός αυτουργός που πια είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για διακίνηση ναρκωτικών, ο 24χρονος Έλληνας υπήκοος με καταγωγή από Αλβανία που αναζητείται και ένας 23χρονος Κύπριος που επίσης πλέον είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές της Αγγλίας για καλλιέργεια κάνναβης, πήγαν έξω από το διαμέρισμα της το πρωί στις 8 Μαρτίου 2021 και μόλις εκείνη γύρισε από τον φούρνο, της επιτέθηκαν και την έδεσαν με τάι-ραπ. Στη συνέχεια της έβαλαν ένα ύφασμα στο στόμα για την φιμώσουν όμως το πίεσαν πολύ και η γυναίκα πέθανε στα χέρια τους, προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο με απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Πάνω στον πανικό τους δεν βρήκαν τα χρήματα και διέφυγαν άπραγοι από το σπίτι, ενώ ο γιος της ξύπνησε και βρήκε νεκρή την μητέρα του στο πάτωμα και μπροστά από την πόρτα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά ευρήματα και προανακριτικά στοιχεία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και προέκυψε ο τρόπος δράσης και ο ρόλος καθενός στην εγκληματική πράξη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: news247