Ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στον οδηγό που κατηγορήθηκε ότι κατέβασε 12χρονοαπό λεωφορείο, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε τον 58χρονο ένοχο για έκθεση σε κίνδυνο ζωής και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής, σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελεί δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας στους οικισμούς Λητή, Μελισσοχώρι, Δρυμός, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας του αγοριού έκανε μήνυση και ακολούθησε η σύλληψη του οδηγού.

Στην απολογία του, ο 58χρονος δήλωσε αθώος. «Το παιδί ανέβηκε χωρίς μάσκα. Δεν του έκανα παρατήρηση. Στο Μελισσοχώρι ανέβηκε πολύς κόσμος, δεν φορούσαν μάσκα. Τους έκανα σύσταση. Ο 12χρονος έβαλε τη μπλούζα του στη μύτη, αλλά του είπα ότι δεν είναι σωστό αυτό. Δεν τον είδα ότι κατέβηκε. Είχε περίπου 30 άτομα μέσα στο λεωφορείο. Και παρακάτω είχε επιβάτες χωρίς μάσκα, αλλά δεν τους έκανα παρατήρηση, ούτε σταμάτησα το λεωφορείο για να κατεβούν», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Το συμβάν θεωρείται λήξαν, αφού το παιδί είναι καλά», είπε ο πατέρας του αγοριού στο δικαστήριο. Παράλληλα ανασκεύασε μέρος όσων κατήγγειλε στη μήνυση, λέγοντας ότι ο οδηγός δεν κατέβασε τον γιο του «απλά το παιδί θεώρησε ότι πρέπει να κατέχει μάσκα» και σε αυτές τις συνθήκες, πρόσθεσε, κατέβηκε, αφού δεν είχε μαζί του. «Ταράχτηκε, δεν είχε μονάδες και ξεκίνησε να γυρίσει με τα πόδια στον προορισμό του», κατέθεσε ο πατέρας.

Μετά την απόφαση ο 58χρονος οδηγός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: lifo