Ο δήμος Αριστοτέλη καινοτομεί και στον τομέα της αντιμετώπισης των πάσης φύσεως εξαρτήσεων, συνεργαζόμενος και χρηματοδοτώντας δύο φορείς που αντιμετωπίζουν την κοινωνική αυτή μάστιγα.

Κάπως έτσι ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος χαιρέτησε την εκδήλωση της Όασις-Κέντρο Απεξάρτησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών:

«Πριν λίγες μέρες, έγινε viral στο διαδίκτυο και κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης, ο καυγάς στη διάρκεια τελετής απονομής μουσικών βραβείων, ανάμεσα σε δήθεν καλλιτέχνες, αυτού του.. μουσικού ρεύματος που λέγεται τραπ.

Το δυστύχημα είναι πως κανείς δεν στάθηκε στο γεγονός, ότι κάποιοι που προβάλλουν ακόμα και το εμπόριο ναρκωτικών ως επαναστατικό μέσο βιοπορισμού, έφτασαν στο σημείο να είναι προσκεκλημένοι σε μια τέτοια εκδήλωση.

Και αυτό είναι ένα από τα χειρότερα συμπτώματα μιας εποχής ισοπεδωτικής για χιλιάδες νέους ανθρώπους που ενώ στερούνται ευκαιριών προκοπής και προόδου, βρίσκονται αντιμέτωποι με πλήθος ευκαιριών εκτροχιασμού και μετατροπής των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν σε παγίδες ικανές να τους εγκλωβίζουν σε κάθε είδους εθισμό: ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, σεξουαλική φρενίτιδα, ακόμα και η βία και η παραβατικότητα, τείνουν στην εποχή μας να καταστούν για μια μερίδα νέων ανθρώπων, εθιστικά μέσα εκτόνωσης της οργής που συνοδεύει την απογοήτευση και την αίσθηση πως δεν θα έχουν την ευκαιρία να ονειρευτούν και ακόμα περισσότερο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ας μην γελιόμαστε. Όλα δείχνουν πως ο πόλεμος κατά των εξαρτήσεων και φυσικά κατά των ναρκωτικών, θα γίνει πιο σκληρός και θα διεκδικήσει πολύ περισσότερα θύματα…

Όμως, ακόμα κι αν πολλές φορές είναι άνισος, είμαστε υποχρεωμένοι να τον δίνουμε καθημερινά, με όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, Συλλογικοί φορείς, ιδιώτες, σε μια συμμαχία συνδυασμένων δράσεων, που έστω και ελάχιστους αν σώσουν, είναι νίκες που δεν θα είχαμε πετύχει αν δεν είχαμε προσπαθήσει.

Γι` αυτό κι εμείς ως Δήμος Αριστοτέλη, επιλέξαμε να έχουμε συνεργασία με δύο φορείς. Την Πνοή στη Χαλκιδική, που επικεντρώνεται κυρίως στο πεδίο των ναρκωτικών και την ΟΑΣΙΣ που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των εξαρτήσεων, με έναν τρόπο ολιστικό και απολύτως συμβατό με την προσπάθεια ενός αυτοδιοικητικού φορέα, να δώσει ευκαιρίες υπέρβασης κάθε εθισμού, σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Δημότες μας που αναζητούν βοήθεια για να ξεφύγουν από τα δεσμά της εξάρτησης, ή συγγενικά τους πρόσωπα που αναζητούν συμβουλές για να βοηθήσουν αγαπημένους τους, έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται πλέον στην ΟΑΣΙΣ επικοινωνώντας με εξειδικευμένους εθελοντές, υπό συνθήκες πλήρους προστασίας της ανωνυμίας τους.

Δικός μας ρόλος είναι να υπερβαίνουμε με πράξεις τα λόγια, προσφέροντας σε τυχόν εξαρτημένους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να αδράξουν μια ευκαιρία απαλλαγής από τα “δεσμά” τους. Και κανείς δεν είναι πιο κατάλληλος για να προσωποποιήσει τέτοιες ευκαιρίες, από ανθρώπους που έχουν βιώσει και έχουν νικήσει το πρόβλημα, βοηθώντας πλέον στην πρώτη γραμμή, συνανθρώπους τους να πράξουν το ίδιο.

Γι` αυτό είναι τιμή μας και ευτύχημα για μας, η συνεργασία με την ΟΑΣΙΣ. Γι` αυτό και θα συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία, όσο αποτελεί σανίδα σωτηρίας έστω και για έναν συμπολίτη μας που θα την αναζητήσει».