Ο πολιτευτής της Ν.Δ., Γρηγόρης Τάσιος για την παρουσίαση δύο προγραμμάτων που παρουσιάστηκαν στον Πολύγυρο σχετικά με τοπικά προϊόντα:

«Εξαιρετικά τα δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα προβολής και προώθησης των Γεωργοδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που παρουσιάστηκαν σήμερα στον Πολύγυρο από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής – Halkidiki Chamber.

Τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής δεν υπολείπονται τίποτα σε σχέση με τα αντίστοιχα τοπικά προϊόντα άλλων χωρών και σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα είναι και συγκριτικά ανώτερα, όμως εκείνο που τους λείπει είναι η εξωστρέφεια, η προβολή και προώθηση αυτών ώστε να γίνουν αναγνωρίσιμα και επώνυμα.

Και ένας έμμεσος τρόπος είναι μέσω του τουρισμού, της φιλοξενίας και του επισιτισμού, για αυτό και επί προεδρίας μου στην Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής γίναμε μέτοχοι στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Πιστεύω πραγματικά ότι η γαστρονομία δίνει υπεραξία σε ένα προορισμό και δείχνει το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη με την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Άλλωστε η συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της Σύμπραξης το αποδεικνύει. Η διασύνδεση μεταξύ αγροδιατροφικού κλάδου και του κλάδου της φιλοξενίας είναι βασική προτεραιότητα μου όλα αυτά τα χρόνια για αυτό και λαμβάνω συνεχώς πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα που τρέχει αυτή τη στιγμή στην Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων και ονομάζεται: «τοπικά και επώνυμα» με στόχο την σύγκλιση των 2 τομέων».