O Γιάννης Ξιούφης, νέος δικηγόρος στο νομό Θεσσαλονίκης, έλκει την καταγωγή του από την Αρναία. Η πορεία του στα κοινά ξεκινά το 2009 από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής ως συνοδοιπόρου και στενού συνεργάτη του απερχόμενου προέδρου της ΟΝΝΕΔ και Γραμματέα πλέον της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη.

Το 2013 – 2014 διετέλεσε ο ίδιος Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Από  το  2016 μέχρι και σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ενώ στο φετινό συνέδριο εκλέχθηκε στην 9η από τις 120 θέσεις. Το 2019 ορίστηκε αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ και το 2021 αναπληρωτής Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ.

Στη νέα του θέση ως Υπεύθυνου Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος ορίσθηκε από νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου, ο οποίος τον τίμησε με την επιλογή και την εμπιστοσύνη του.

Μεγαλωμένος στα παιδικά του χρόνια στη Χαλκιδικήστα εφηβικά του στη Θεσσαλονίκηέχοντας σπουδάσει στην Κομοτηνή, ασκώντας ελεύθερο επάγγελμα ως δικηγόρος τατελευταία 5 χρόνια και έχοντας επισκεφτεί ως αναπληρωτής ΥπεύθυνοςΠεριφερειακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ με τον Παύλο Μαρινάκη όλους σχεδόν τους νομούς και τις περιφέρειες του Βορρά, ο Γιάννης Ξιούφης έχει αποκομίσει γνώση, άποψη, θέσεις και εμπειρίες που θα τον καταστήσουν ικανό να επιτελέσει χειροπιαστό πολιτικό έργο δίπλα στο νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, του οποίου είναι στενός φίλος και συνεργάτης από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα.

Η ισομερής πολιτική ανάπτυξη και η επαρκής κομματική στελέχωση της Βόρειας Ελλάδας αποτελούν ζητούμενα για τη Νέα Δημοκρατία.

Με βάση αυτό το δεδομένο, η ΟΝΝΕΔ μέσα από το πρόσωπο  του Γιάννη Ξιούφη αποδεικνύει έμπρακτα ότι εντείνει την προσπάθεια πολιτικής ανάδειξης-ανέλιξης της βόρειου τμήματος της χώρας με τον πιο ελπιδοφόρο τρόπο.