Αποφυλάκιση υπό όρους του κατηγορούμενου για βιασμούς Πέτρου Φιλιππίδη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης. Ο Φιλιππίδης θα μείνει εκτός φυλακής έως ότου ολοκληρωθεί η δίκη.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, στον γνωστό ηθοποιό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Στο άκουσμα της απόφασης η συζυγος του ξέσπασε σε κλάματα.

Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Νωρίτερα, την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με περιοριστικούς όρους πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, εξηγώντας ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ανέφερε πως ο εντολέας του θα υποβληθεί σε επέμβαση γιατί η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και πρόσθεσε ότι το «εγκεφαλικό είναι έμφρακτο, αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι τότε μπορεί να πεθάνει.

Νωρίτερα έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με συμπτώματα που παραπέμπουν σε ισχαιμικό επεισόδιο. Ο προφυλακισμένος ηθοποιός φέρεται να αισθάνθηκε έντονο πόνο στην καρδιά και νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική, όπως μετέδωσε το OPEN.