Τρεις ολόκληρες ώρες χρειάστηκαν για να ανασυρθεί από τον γκρεμό της θάλασσας το ΙΧ επιβατηγό όχημα που το μεσημέρι της Κυριακής κατέληξε στα βράχια, στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Κι ενώ, το όχημα, με λυμένο το

χειρόφρενο, τσούλησε προς το χαντάκι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η επιχείρηση της ανέλκυσής του ήταν δύσκολη και πολύωρη, καθώς το αυτοκίνητο διαλύθηκε σχεδόν ολοσχερώς και δεν υπήρχε σημείο για να δεθεί και να τραβηχτεί.

«Το όχημα έπεσε στα 55 μέτρα και τελικά το τραβήξαμε από το σασί», μας λέει ο κ. Απόστολος Ασλάνης, ιδιοκτήτης του φορτηγού οδική βοήθειας. Για να ανεβάσουν το όχημα από τον γκρεμό έδεσαν μεταξύ του τέσσερα οχήματα 4Χ4 και ένα φορτηγό. Συνολικά δηλαδή πέντε οχήματα κατάφεραν να ανεβάσουν στην επιφάνεια το ΙΧ , το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σαν άμορφη μάζα πλέον.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το σημείο, στην είσοδο της Ν. Καλλικράτειας, θεωρείται επικίνδυνο από τους περίοικους καθώς δεν υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα που θα αποτρέψουν τυχόν ατύχημα ακόμη και με θύμα άνθρωπο.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την επιχείρηση, αφού η οικεία λιμενική αρχή αποφάνθηκε ότι το ΙΧΕ όχημα έπρεπε να ανελκυθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.