Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος παρεβρέθηκε την Κυριακή στην καθιερωμένη γιορτή καϊσιού στην Πορταριά που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Πορταριάς.

Ο κ. Τάσιος συζήτησε με τους παραγωγούς σχετικά με τα προβλήματα καλλιέργειας, διάθεσης αλλά και τιμής και ο ίδιος διαβεβαίωσε πως θα είναι στο πλευρό τους και ότι έχει ήδη προβεί σε συζητήσεις με το Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων για την βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας και τις αποζημιώσεις που τους αφορούν άμεσα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιου: 

“Στην καθιερωμένη γιορτή καϊσιού στην Πορταριά βρέθηκα σήμερα. Με την ολοκλήρωση της όψιμης συγκομιδής, κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γυναικών Πορταριάς διοργανώνει μία γιορτή για να προβάλλει ένα προϊόν που χαρακτηρίζει το χωριό, αφού εκατοντάδες στρέμματα βερικοκιάς καλλιεργούνται στα εύφορα χωράφια της περιοχής. Είναι το πιο σημαντικό και εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής που βέβαια αντιμετωπίζει προβλήματα. 

Στις συζητήσεις μου με τους παραγωγούς, μου εξέθεσαν τα προβλήματα καλλιέργειας, διάθεσης αλλά και τιμής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μετά το καθολικό εμπάργκο λόγω του πολέμου της Ευρώπης προς τη Ρωσία, η οποία αποτελεί την κύρια αγορά διάθεση των καϊσιών. Από την πλευρά μου τους διαβεβαίωσα ότι είμαι στο πλευρό τους και τους ενημέρωσα ότι έχω ήδη προβεί σε συζητήσεις με το Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων για την βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας και τις αποζημιώσεις που τους αφορούν άμεσα”.