Ως άνθρωπο «πολύ κλειστό και ήσυχο», που πολύ σπάνια έβγαινε από το σπίτι του χαρακτηρίζουν οι γείτονες και οι περίοικοι τον 50χρονο, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι την 79χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι που διέμεναν μαζί, στην οδό Αλεξάνδρου Μπινιώρη 47, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζουν οι γείτονες, τις σπάνιες φορές που έβγαινε από το σπίτι του ο 50χρονος, με το ζόρι έλεγε μια “καλημέρα”. Οι περίοικοι τονίζουν ακόμα ότι γνώριζαν ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο, δεν είχε προκαλέσει κάποια προβλήματα στη γειτονιά. Σημειώνουν ακόμα ότι κάποιες φορές τον άκουγαν να φωνάζει μέσα στο σπίτι, αλλά δεν φαινόταν ότι οι σχέσεις μητέρας και γιου ήταν ιδιαίτερα διαταραγμένες.

Η πολυκατοικία στην οποία συνέβη το έγκλημα
Η πολυκατοικία στην οποία συνέβη το έγκλημα

 

«Μένω στο διπλανό διαμέρισμα ακριβώς. Είχα σχέσεις με τη μητέρα. Πίναμε κάποιες φορές έναν καφέ και της έδινα ένα λεμόνι ή κάποια άλλα πράγματα. Ποτέ δε μου είπε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το γιο της και ούτε εγώ κατάλαβα κάτι. Ο γιος έμενε τον περισσότερο καιρό στο σπίτι του. Σπάνια έβγαινε έξω και έδειχνε πολύ ήσυχος. Δεν είχε κοινωνικές συναναστροφές και με το ζόρι έλεγε σε κάποιους μια καλημέρα. Γνωρίζαμε ότι αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν είχε προκαλέσει κάποιο ζήτημα στη γειτονιά. Νομίζω ότι πάνω σε μία έξαρση της στιγμής έκανε το κακό», λέει στο ethnos.gr , ο Χρήστος Γατίδης, συνταξιούχους αστυνομικός, οποίος μένει στο διπλανό διαμέρισμα από αυτό που έγινε το φονικό.

Φρόντιζε τον γιο της

Στη φροντίδα του γιου της είχε αφιερώσει τη ζωή της η 79χρονη γυναίκα, η οποία αγώνα με τους γείτονες ήταν πολύ ήσυχη και ευγενική. Τον πήγαινε στο γιατρό, έβγαινε για ψώνια και πολύ συχνά την έβλεπαν οι περίοικοι να κάθεται στο μπαλκόνι.

 

«Η οικογένεια νοικιάζει το σπίτι από την ξαδέρφη μου και πολλές φορές η γυναίκα μου έφερνε το ενοίκιο. Ήταν πολύ ευγενική και ήσυχη. Δεν είχαμε πολλές συναναστροφές, γιατί η οικογένεια ήταν κλειστή. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα γίνει τέτοιο κακό. Ακόμα και να αντιμετώπιζε προβλήματα με το γιο της, ποια μάνα θα το έλεγε αυτό στη γειτονιά; Τις τελευταίες ημέρες η οικοδομή μύριζε και νομίζαμε ότι αυτό προερχόταν από παπούτσια, τα οποία κάποιος γείτονας συνηθίζει να αφήνει έξω από το διαμέρισμά του Ούτε πήγε το μυαλό μας ότι έγινε φονικό στην οικοδομή μας. Όταν ήρθε η αστυνομία και το μάθαμε, δεν το πιστεύαμε», λέει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία μένει στο τέταρτο όροφο της οικοδομής,

 

Η πολυκατοικία στην οποία συνέβη το έγκλημα
Η πολυκατοικία στην οποία συνέβη το έγκλημα

Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει πότε έγινε το φονικό

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής θα δείξουν πότε έγινε το φονικό, αν και ο κ Γατίδης υποστηρίζει ότι είδε το Σάββατο 2 Ιουλίου τη γυναίκα στη λαϊκή και μετά να κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού της.

Μετά το φονικό ο δράστης φέρεται να συνέχιζε να έμενε στο σπίτι του μαζί με τη νεκρή μητέρα του. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να τριγυρίζει στη γειτονιά. Μόλις τον βρήκαν οι αστυνομικοί ομολόγησε την πράξη του. Με απόφαση εισαγγελέα οδηγήθηκε στο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης.

Τη βρήκε νεκρή ο άλλος γιος

Τη γυναίκα βρήκε νεκρή μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού ο άλλος γιος της οικογένειας, ο οποίος είναι 53 ετών. Δεν έμενε μαζί τους, αλλά ερχόταν και έβλεπε, αν ήθελαν κάποια βοήθεια. Κάποιες φορές ψώνιζε για τη μητέρα και τον αδελφό του.

Το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουλίου, ο 53χρονος μπήκε στο σπίτι της μητέρας και του αδελφού του και βρήκε τη γυναίκα νεκρή στην μπανιέρα με τα ρούχα της. Έφερε τραύμα στην τραχηλική της χώρα από αιχμηρό αντικείμενο. Ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία εντόπισε τον 59χρονο και τον συνέλαβε.

Αν και η 79χρονη συνήθιζε να κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού της, ιδίως το καλοκαίρι, γείτονες παρατήρησαν ότι τις τελευταίες ημέρες τα παράθυρα του διαμερίσματος ήταν κλειστά.

Πηγή: ethnos.gr