Αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά την τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σελτσούκ της Τουρκίας, καθώς καθηγητές θέλησαν να διαβαστεί μια τροποποιημένη εκδοχή του Όρκου του Ιπποκράτη.

Όπως μεταδίδει το SigmaLive, παρά τις απειλές της διοίκησης, τελικά, οι φοιτητές διάβασαν το πρωτότυπο του Όρκου σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Γενεύης.

Η στάση των φοιτητών είχε ως αποτέλεσμα, την ώρα που διάβαζαν τον Όρκο, να κλείσουν τα φώτα και οι κουρτίνες της αίθουσας.

Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Δηλώνουμε περήφανοι για τους νέους συναδέλφους μας, οι οποίοι επιμένουν να υπερασπίζονται τον Όρκο της Ιατρικής και τις καθολικές αξίες της ιατρικής παρά τις πιέσεις».

Να σημειωθεί ότι στις 20 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής Capa του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ο Όρκος του Ιπποκράτη άλλαξε και το τμήμα «σεξουαλικός προσανατολισμός του ασθενούς» λογοκρίθηκε. Μερικοί μαθητές που διάβασαν τον όρκο συνέχισαν να λένε το λογοκριμένο μέρος.

Πηγή: lifo